Plant FWD organiseert de Plant FWD Week. Ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre doen mee aan de eerste plant forward week van Nederland. Chefs dagen je uit om te experimenteren met een plant forward gerecht, dat tijdens deze week speciaal op het menu staat. Hier wil je bij zijn!

Experimenteren en verrassende combinaties

Tijdens de eerste editie van de Plant FWD Week doen meer dan 40 restaurants mee. Deelnemende restaurants zijn diverse horecagelegenheden in Amsterdam. Van net geopende hot spots tot gevestigde namen en van volledig plantaardige restaurants tot de favoriete plekken van menig carnivoor. Zeven dagen lang koken chefs naast hun gebruikelijke menu een extra vegetarisch en/of plantaardig gerecht; van daghap tot fine dining. Want wie kan jou beter inspireren dan de chefs zelf?

Chong Chu, ondernemer Foodhallen en Kanarie Club, doet met de Kanarie Club mee aan de Plant FWD Week: “Juist wat mensen in de horeca eten inspireert voor thuis. Wij doen mee aan de Plant FWD Week om te laten zien dat de oplossing voor een duurzamere toekomst soms letterlijk op je bord ligt. We willen met de Kanarie Club laten zien dat je geen vlees nodig hebt om lekker uit eten te gaan.”

The way forward: alles begint bij lekker eten

De afgelopen vijftig jaar groeide de groep mensen die zichzelf flexitariër noemt. Toch kromp onze totale vleesconsumptie amper. Mensen willen wel minder vlees eten, denken zelfs ook dat ze dat doen, maar in de praktijk blijkt dit niet het geval. Thuis minderen? Dat is voor veel van ons makkelijker dan in de horeca. Om jou te inspireren, juist wanneer je uiteten gaat, geweldig lekker plantaardig te eten, organiseert Plant FWD de Plant FWD Week.

Met de Week richt Plant FWD zich juist niet op de paar procent Nederlanders die al plantaardig of vegetarisch eten. Co-founder Maartje Nelissen: “Wij willen juist die andere, veel grotere groep mensen inspireren met gerechten die simpelweg zo geniaal lekker zijn dat het niet meer uitmaakt of de ingrediënten nou van een dier of uit de grond kwamen.” De kracht van de horeca is volgens Maartje de creativiteit van chefs om simpele ingrediënten te veranderen in mindblowing gerechten. “Dat maakt restaurants dé plek waar mensen iets nieuws willen en kunnen ervaren.”

Ben jij erbij? Bekijk op Plant FWD Week de online city map met alle deelnemende horecazaken en reserveer een tafel direct bij jouw favoriete restaurant. Of neem deel aan diverse activiteiten; van Sunday brunch tot wijnproeverij.