Philips heeft voor het zevende achtereenvolgende jaar zijn toppositie weten te behouden en wederom de hoogste score behaald in de benchmark. Philips was winnaar in 2007, 2008 (ex aequo met Unilever), 2010, 2011 en 2012 (ex aequo met DSM).

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) aan een beursgenoteerde onderneming die haar productieketen het best op orde heeft.

VBDO onderzocht in totaal 40 beursgenoteerde bedrijven. Genomineerd waren dit jaar: DSM, Heineken, Philips, Reed Elsevier, Royal BAM group. Philips behaalt 49 van het maximum aantal van 52 punten (94%). Er is een concreet uitgewerkt overzicht van materiële onderwerpen, mede gebaseerd op stakeholder consultatie. Het beleid jegens toeleveranciers is duidelijk en goed operationeel uitgewerkt. Over de gang van zaken in de keten is veel adequaat cijfermateriaal gepresenteerd. Recycling, verantwoorde marketing en duidelijkheid over het non compliance beleid voor toeleveranciers zijn punten van verbetering. Over duurzaam ketenbeheer is veel informatie op overzichtelijke wijze beschikbaar.

Beoordeling door de jury

Bij de toetsing van het ketenbeheer wordt door een onafhankelijke jury gekeken naar alle duurzaamheidsaspecten in de gehele productie. Ook de levenscyclus van de producten, van grondstof tot de verwerking van afvalproducten, weegt mee in de beoordeling.

Klik hier om het juryrapport te bekijken

De uitreiking van de Award is mogelijk gemaakt door CNV Internationaal, ICCO en KPMG