Philips heeft ook dit jaar weer de tweede plaats behaalt in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Het gezondheidstechnologiebedrijf scoorde met 82 van de 100 punten in de DJSI ‘Health Care Equipment & Services Industry’ groep zelfs een punt hoger dan vorig jaar, toen het ook de nummer-2 positie wist te behalen.

Gezonder en duurzamer door middel van innovatie

Philips streeft ernaar om de wereld gezonder en duurzamer te maken door middel van innovatie. Het doel is om in 2030 het leven van 3 miljard mensen per jaar te verbeteren met geïntegreerde gezondheidstechnologieën die het hele gezondheidscontinuüm bestrijken. Van gezond leven en preventie, tot diagnose, behandeling en thuiszorg.

Het bedrijf blijft investeren in R&D-programma’s die gericht zijn op het bereiken van de quadruple aim van de gezondheidszorg: betere patiëntervaring, betere gezondheidsresultaten, betere ervaringen van het personeel en lagere kosten van de zorg.

“Ik ben blij dat ons streven om duurzaamheid in onze oplossingen en de manier waarop we zaken doen te integreren opnieuw wordt erkend door de Dow Jones Sustainability Index”, zegt Robert Metzke, Head of Sustainability, Strategy & Innovation bij Philips.

“Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Vanwege de voordelen voor onze klanten en de maatschappij, en omdat we geloven dat het de drijvende kracht is achter innovatie en economische groei op de lange termijn. Ik ben trots op onze staat van dienst op het gebied van voortdurende verbetering, en trots op de manier waarop iedereen binnen Philips hard werkt om onze duurzaamheidsprestaties verder te verbeteren”, aldus Robert.

Healthy people, Sustainable planet

Philips focust zich met zijn duurzaamheidsprogramma ‘Healthy people, Sustainable planet’ met name op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen ‘goede gezondheid en welzijn’ (toegang tot zorg), ‘verantwoorde productie en consumptie’ (circulaire economie), en ‘klimaatactie’. Zo ligt het bedrijf op schema om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn. Ook heeft het zich als doel gesteld om 70% van de omzet uit groene inkomsten te verkrijgen, en om 15% van de omzet te genereren uit circulaire oplossingen.

Philips inspanningen hebben ook in andere duurzaamheidsranglijsten belangrijke erkenning gekregen. Het bedrijf stond op de eerste plaats op Fortune’s eerste Sustainability All Stars lijst, werd bekroond met de Nederlandse ‘Kristalprijs‘ voor toonaangevende veranderingen in de duurzaamheid van de toeleveringsketen, en werd voor de zesde achtereenvolgende keer opgenomen in de ‘CDP Climate Change A List’.