Philips is het hoogst genoteerde Nederlandse bedrijf in de vandaag verschenen ‘Global 100’ ranking voor 2015, het bedrijf staat op de 25ste plaats. De Global 100 is een ranking van de meest duurzame bedrijven in de wereld.

Er staan nog twee andere Nederlandse bedrijven in de lijst: WoltersKluwer op plaats 52 en ASML op plaats 95. In de voorgaande ranking waren er vier Nederlandse bedrijven opgenomen: ASML (#15), WoltersKluwer (#35), Philips (#48) en Shell (#51). Unilever wordt overigens gezien als Brits bedrijf maar staat ook in de lijst en wel op #22 (dus nog boven Philips).

The Global 100 wordt berekend door Solactive, een Duitse index provider, en wordt onderhouden door het Canadese investeringsadviesbureau Corporate Knights. De top 100 wordt bepaald uit een start universum met 4.609 beursgenoteerde bedrijven die een marktkapitalisatie van meer dan 2 miljard dollar te hebben. De bedrijven werden door vier beoordelingsvensters gescreend en vervolgens wordt de resterende 100 gerangschikt op een maximum van 12 kwantitatieve duurzaamheidsindicatoren inclusief energie , water, afval en productiviteit, CO2 en sociale indicatoren zoals de verhouding van het loon van de CEO en de gemiddelde werknemer.

De top-10 ziet er als volgt uit:

top10_2015

 

 

 

 

Bekijk hier de volledige lijst