Partnernieuws Hot ITem Conclusion

Veel organisaties hebben moeite met het verzamelen en verantwoorden van gegevens over de ESRS-vereisten. De benodigde data is vaak deels onbekend, verstopt in systemen, en is vaak ook nog eens incompleet in handmatige lijstjes vastgelegd. Dit komt nog bovenop alle inspanningen om als organisatie te vergroenen, medewerkers te inspireren en de footprint te verlagen. Bovendien kan het pad naar duurzaamheid veranderen door de materialiteitsanalyse, die hier richting aan geeft.

Vanuit ons multidisciplinaire Duurzaamheid & ESG-team ondersteunen wij organisaties bij het voldoen aan de EU-rapportageverplichtingen van de CSRD. Met een hybride aanpak en innovatieve data-oplossingen koppelen we snel de benodigde gegevens om stapsgewijs te kunnen voldoen aan de ESRS. We helpen met het verzamelen van de juiste informatie in het juiste format, en het uitwisselen van ESG-data binnen de keten. En we laten zien hoe je ESG-compliance kunt gebruiken als een versneller voor het sustainable maken van de organisatie en voor het aangaan van een stakeholderdialoog met klanten en leveranciers.

Hot ITem Conclusion gelooft in wendbare, datagedreven organisaties die de concurrentie voorblijven door zich snel te kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Alles wat wij doen heeft tot doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij samen met onze klanten, op basis van kwalitatief goede data en inzicht in de cruciale zaken. Al sinds de oprichting van ons bedrijf in 1998 zijn wij een maatschappelijk betrokken onderneming. Door de aard van onze dienstverlening staan wij in het hart van het besturen van complexiteit. Met data en informatie als onze energiebron verbinden wij afdelingen en organisaties, waardoor wij duurzame impact realiseren.