Oxxio ondersteunt hiermee één van de initiatieven van TNT Post die deel uitmaakt van Planet Me. Dit is een wereldwijd milieuprogramma dat erop is gericht de jaarlijkse

CO2-uitstoot wereldwijd drastisch te verminderen. Oxxio wil hieraan als zakelijke klant graag een bijdrage leveren. De groene energieleverancier gaat daarom vanaf 2009 alle uitgaande postzendingen, meer dan 3,5 miljoen, kwantificeren in CO2-uitstoot. Met behulp van de CO2-calculator van TNT Post brengt de groene energieleverancier de CO2-uitstoot in kaart. Vervolgens compenseert Oxxio de uitstoot in een gekwantificeerd bedrag. TNT Post verdubbelt dit bedrag vervolgens en investeert het in een geadopteerd windmolenpark in India. Daarnaast verdubbelt Oxxio het bedrag dat hun zakelijke klanten besteden aan Groene Post van TNT Post. Dit geldt voor de eerste 2.009 zakelijke Oxxio-klanten die vanaf 1 januari 2009 overgaan op Groene Post. Ook dit bedrag komt ten goede aan het windmolenpark.

Ger Jacobs, commercieel directeur TNT Post: “TNT Post maakt zich sterk voor een groenere wereld. Wij kunnen deze uitdaging echter niet alleen aan. Wij vragen medewerking van zowel medewerkers, leveranciers en klanten. Voor onze zakelijke klanten bieden wij de mogelijkheid postzendingen CO2-neutraal te versturen met Groene Post. Wij zijn dan ook verheugd over onze samenwerking met Oxxio. Wij zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking ook anderen zal stimuleren een bijdrage te leveren aan een groenere wereld.”

Kees-Jan Bus, CEO van Oxxio: “Onze samenwerking met TNT Post is voor ons een prima manier om onze kernwaarde duurzaamheid een extra impuls te geven. Momenteel verloopt het grootste gedeelte van onze communicatie met klanten al digitaal. Voor de zaken die wij nog schriftelijk afhandelen biedt TNT Post echter een prima inititatief. Het feit dat TNT Post de CO2-compensatie investeert in een windmolenpark vinden wij zeer positief. Wij wijzen onze zakelijke klanten vanaf 2009 graag op dit initiatief. Het terugdringen van de CO2-uitstoot blijft voor ons belangrijk.”