Op 29 mei is het zo ver en opent de New World Campus haar deuren.  De New World Campus in hartje Den Haag is dé broedplaats voor partijen die bouwen aan een betere en duurzame wereld.

Door de kennis, kracht en expertise van sociale ondernemers, investeerders, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en overheden op één plek te bundelen kunnen we effectief samenwerken aan innovatieve oplossingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het verbinden van kennis aan ondernemerschap en het vergroten van impact staan daarbij centraal.

Het gebouw van de New World Campus is in samenwerking met eigenaar Delta Development Group gerenoveerd en verduurzaamd volgens de cicrulaire economie principes.
Het Openingsevent

Tijdens de interactieve en feestelijke opening op 29 mei nemen we u mee op een reis langs de inspirerende initiatieven die de campus (nu al) te bieden heeft.
Tijdens een rondgang door het gebouw vertellen onze hosts het verhaal van de Campus en laten de leden van de New World Campus Community zien op welke manieren zij werken aan het creëren van een duurzame wereld.

Een van de kernonderdelen van het New World Campus programma is de Wicked Problems Plaza die in samenwerking met het Partnership Resource Centre van de Erasmus Universiteit Rotterdam is ontwikkeld. In deze Plaza worden belangrijke stakeholders bij elkaar gebracht om te werken aan oplossingen voor zogenaamde wicked problems van vandaag en morgen. Denk hierbij aan de verduurzaming van voedselketens, de kledingindustrie of klimaat gerelateerde issues. Door relevante partijen aan elkaar te verbinden kunnen oplossingen worden gevonden die op grote schaal kunnen worden toegepast.

Het plenaire deel van de opening wordt verzorgd door Jack van Ham en Harry Derksen, de initiatiefnemers van de New World Campus en Pierre Hupperts, een getalenteerde visionair met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling bij bedrijven en NGO’s.

De officiële opening van de New World Camus wordt verricht door mevrouw Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs en 1ste loco-burgemeester van Den Haag en (onder voorbehoud) Coert Zachariasse CEO van Delta Development Group.