De intentie overeenkomst over het aquacultuurpark wordt op 21 november om 14.00 uur ondertekend door de genoemde vier partijen, en wel tijdens de eerste Stuurgroep in het Cultureel Centrum De Drommedaris in Enkhuizen.

Eén van de intiatiefnemers, Multi-Green fish, is al geruime tijd op zoek naar een gemeenschappelijke locatie voor de teelt op land van vis, schaal- en schelpdieren, zilte gewassen en alg. Daarbij ontstond een goed contact met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Cooperatie Aquacultuur Nederland en KvG1 BV.

Het nieuwe park biedt ruimte voor een cluster van bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van aquacultuur, duurzame energie en waterbehandeling. De vier samenwerkende partijen richten zich op dit moment op Het Venster, naast AgriportA7, in de gemeente Wieringermeer. De partijen zullen in overleg gaan met de gemeente Wieringermeer om te onderzoeken of een Aquacultuurpark op deze locatie mogelijk is. De partijen hebben de ambitie om korte termijn het eerste Aquacultuurpark in Nederland in gebruik te nemen.

Het ‘Aquacultuurpark Noord-Holland Noord’ streeft ook naar goed functionerende water- en energiekringlopen. Er komen dus zeker ook (gesloten) ketenprojecten op het gebied van hergebruik van materialen, voeding, waterzuivering en duurzame energie. De vier samenwerkende partijen zien goede kansen voor de realisatie van het Aquacultuurpark.