Steeds meer particulieren, maar ook zakelijke partijen overwegen de investering in zonnepanelen. Zeker door de oplopende energiekosten is het gebruik ervan interessanter geworden. Door zelf stroom op te wekken wordt niet alleen bespaard op de maandlasten, maar draagt men daarnaast bij aan een duurzame wereld. Iets wat past bij een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Er zijn verschillende manieren om te investeren in zonnepanelen. Naast de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen, is ook zonnepanelen huren bij HalloStroom een optie. Het huren van zonnepanelen biedt verschillende voordelen. 

Voordelen van zonnepanelen huren 

Het voornaamste voordeel van zonnepanelen huren ten opzichte van het kopen ervan, is het gegeven dat er geen grote investering benodigd is vooraf. Die investering kan zowel particulieren, als ondernemers afschrikken. Zij gebruiken hun budgetten liever voor het investeren in een verruiming van de productiecapaciteit of het aannemen van nieuw personeel. Door zonnepanelen te huren kan direct gestart worden met besparen tegen een vast bedrag per maand. Dit bedrag blijft gedurende de eerste vijftien jaar gelijk. Zo weet je precies waar je aan toe bent vooraf. Een zekerheid die voor veel ondernemers wenselijk is. Op het moment dat het contract afloopt, kunnen de zonnepanelen tegen een gunstig aanbod worden overgenomen. 

Daken van bedrijfspanden lenen zich goed voor zonnepanelen 
Waar voor de aanbouw van een particuliere woning geldt dat de zonnepanelen hierop in een ideale hellingshoek kunnen worden gemonteerd, geldt datzelfde voor het dak van een bedrijfspand. Dit maakt dat de opbrengst van zonnepanelen nagenoeg maximaal zal zijn. Logischerwijs hangt de daadwerkelijke opbrengst af van verschillende omgevingsfactoren. Denk bijvoorbeeld aan de plek van bomen en andere hoge bedrijfspanden rondom het eigen gebouw.

Rendement van zonnepanelen neemt toe

Dat zonnepanelen zich de afgelopen jaren sterk hebben ontwikkeld blijkt uit het gegeven, dat het rendement ervan sterk is toegenomen. Evenals dat de gemiddelde prijs van zonnepanelen wat gedaald is. Het blijkt uit een analyse van TNO. Datzelfde TNO beschrijft dat er de komende jaren nog veel winst valt te behalen, door bijvoorbeeld met andere materialen en technologieën te werken in de zonnepanelen. Naar verwachting zullen de prijzen hiermee dalen, terwijl de prestaties van de zonnepanelen verder stijgen. Het kan interessant zijn eerst zonnepanelen te huren, totdat de volgende verbeterslag in het product is doorgevoerd. Op dat moment zou je alsnog in zonnepanelen kunnen investeren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Consumenten kijken steeds vaker naar de mate waarin een organisatie bijdraagt aan een maatschappelijke, duurzame manier van ondernemen. Een partij die zelf groene stroom opwekt om haar machines te laten draaien zal al snel de voorkeur krijgen boven een partij die producten uit landen ver buiten Europa importeert. Immers, de voetafdruk van zo’n partij is vele malen groter dan die van de partij die de productie op groene stroom uitvoert in eigen land. Logischerwijs is het in veel gevallen niet mogelijk om geheel energieneutraal te opereren als organisatie. Denk aan het feit, dat er vaak ook ’s nachts geproduceerd wordt. De inzet op het gebruik van zonnepanelen is echter een goede eerste stap.