De Stichting Shopping Awards maakte gisteren bekend wie er meedingt naar de felbegeerde prijzen, donderdag 26 maart aanstaande in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wie gaat er met een Shopping Award of Vakprijs naar huis? Dit jaar is er voor het eerst ook een vakprijs voor duurzaamheid. Omoda, ReplaceDirect en Wehkamp zijn de genomineerden.

Grand Hotel Huis ter Duin biedt traditioneel het decor voor de feestelijke uitreiking van de Shopping Awards, de prestigieuze onderscheidingen op het gebied van digital commerce.  De Shopping Awards zijn elk jaar weer reden voor een feestje. Dan worden namelijk de beste webwinkels in het zonnetje gezet. De prijsuitreiking vindt plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk op donderdag 26 maart.

Het event kent dit jaar een wat andere opzet. Zo zijn de Shopping Awards categoriegebonden en tellen zowel de publieksstemmen als de beoordelingen van vakexperts ieder voor de helft mee.

Duurzaamheid Award Powered by Pay

Voor het eerst dit jaar wordt tijdens de Shopping Awards een vakprijs voor duurzaamheid uitgereikt. De webwinkel met het mooiste initiatief voor groene of sociale impact mag deze prijs in ontvangst nemen. “Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema binnen e-commerce en we hebben op dit gebied het afgelopen jaar fantastische initiatieven van bedrijven gezien”, vertelt Margreeth Pape, programmamanager duurzaamheid bij Thuiswinkel.org. “Heel mooi dus om deze inzet te kunnen onderstrepen en vieren met een award.”

De ‘Duurzaamheid Award Powered by Pay’ is een beloning voor de mooiste verbeterslag die een bedrijf het afgelopen jaar op het gebied van duurzaamheid heeft gemaakt.