Schoenenretailer Omoda heeft een nieuwe inpakmachine. Of eigenlijk zijn het twee machines, die voor een grote efficiëntie- en verduurzamingsslag bij het bedrijf zorgen. De ene machine vouwt en lijmt de verzenddozen in elkaar, de andere plaatst binnen 4 seconden het deksel op de gevulde verzenddoos, precies aansluitend op de inhoud. Hiermee bespaart Omoda gemiddeld 46 procent lucht in de verzenddoos, en daarmee kan er 25 procent meer geladen worden in een vrachtwagen.

Innovatie met impact

Omoda heeft doorgerekend wat dit betekent voor het vervoer van hun vele online bestellingen. Op jaarbasis zorgt deze nieuwe manier van inpakken voor een besparing van 130,6 ton CO2, oftewel 871 vliegtuigretourtjes van Amsterdam naar Parijs. Op omoda.nl/inpakken is een video over de inpakmachine te zien. Hierin wordt zichtbaar hoe de inpakmachine precies werkt en wat dit betekent voor het milieu, het logistieke proces en de klant.

Verduurzamingsslag

De inpakmachine is niet het enige groene initiatief van Omoda. Zo draait het volledige hoofdkantoor en distributiecentrum, inclusief de inpakmachine, op zonne-energie die wordt opgewekt door de ruim 1.700 vierkante meter aan zonnepanelen die op het dak van het distributiecentrum liggen. Alle andere duurzame projecten van Omoda worden uitgelicht op een nieuw onderdeel van de site.