NWO organiseert op 16 juni 2016 de conferentie “Science for Circulair Economy” in Eindhoven. De conferentie is een van de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie en brengt het toonaangevende Europese onderzoek naar circulaire economie in kaart.

De Europese Unie heeft de transitie naar een circulaire economie hoog op de politieke agenda staan en de Europese Commissie publiceerde in december 2015 een nieuwe strategie over dit onderwerp. De transitie naar een circulaire economie heeft veel facetten: de noodzaak om onderzoek en ontwikkeling van innovatieve technologieën te verbinden met het MKB, industrie en beleidsmakers, en het bewustzijn bij de Europese burger te vergroten.

De circulaire economie is een uitdaging voor de wetenschap in het algemeen en voor alle wetenschappelijke disciplines binnen NWO. Het gebruik van duurzame energie om brandstof en chemische bestanddelen te maken uit water, CO2 en stikstof, een onderzoeksprogramma over duurzame businessmodellen en ontwerpstrategieën voor ‘cradle-to-cradle’-concepten zijn enkele voorbeelden hiervan.

NWO wil met deze conferentie wetenschappers uit relevante wetenschappelijke disciplines samen brengen om zo interdisciplinaire discussie en uitwisseling tot stand te brengen, niet alleen onderling maar ook met vertegenwoordigers van de industrie, het bedrijfsleven en de wereld van overheid en beleid. Meer informatie over het programma, de parallelle sessies, registratie, accommodatie en bereikbaarheid is hier te vinden.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de conferentie “Science for Circulair Economy”? U kunt zich tot 1 juni 2016 inschrijven via hetinschrijfformulier. Er is beperkt plaats, dus schrijf u bijtijds in.

De conferentie is een initiatief van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM), in nauwe samenwerking met Het Groene Brein.