Nudge trapt samen met WakaWaka en Accenture de Nudge Global Leadership Challenge 2014 af. Met deze kickoff start de zoektocht naar 60 Global Young Leaders in 30 landen. De drie partners hebben de ambitie om deze leiders van de toekomst (2 kandidaten per land) een uitdaging én podium te bieden om te laten zien welke leiderschapskwaliteiten zij bezitten. De 3 winnaars van deze competitie zullen in Rwanda het nieuwste project van WakaWaka, de Virtual Grid, opschalen van pilot-fase naar de uitrol van prepaid stroom in heel Rwanda.

 

Volgens Jan van Betten, initiatiefnemer en bedenker van de Nudge Global Leadership Challenge, is het hoog tijd dat jonge professionals met een heldere visie, moed, durf en oog voor duurzaamheid het stokje overnemen. “We leven in een tijdperk waarin oude modellen hebben geleid tot financiële, sociale en milieuproblemen, waarvan het einde nog niet in zicht is. Deze wereldwijde transitie is van eenzelfde orde als de industriële revolutie van de 19e eeuw en heeft zowel invloed op burgers als op bestuurders en bedrijven. Regeringen en bedrijven wereldwijd realiseren zich dat deze radicale omwenteling vraagt om adequate antwoorden: nieuwe vormen van bestuur, nieuwe business concepten, nieuwe manieren van denken.” Met deze challenge geven Nudge, WakaWaka en Accenture 60 Young Leaders in 30 landen de kans om te laten zien dat zij de potentie en mindset bezitten om duurzame oplossingen te ontwikkelen, vorm te geven en uit te rollen. Jonge professionals die zich in dit profiel herkennen kunnen zich tot 15 juli aanmelden via www.nudge-global-leadership-challenge.com

 

Accenture en 30 Country Support Partners

Van Betten: “Dat kunnen wij als Nudge uiteraard niet alleen. Daarom zoeken we in 30 landen naar bedrijven die zich willen verbinden aan onze missie.  Onze global partner Accenture adviseert hen bij  de selectie van de kandidaten. Unilever is bijvoorbeeld onze Country Support Partner in Brazilië. In Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten neemt Danone Nutricia die rol op zich. FMO, de Dutch development bank, supports Zuid Afrika. Heineken selecteert de twee beste kandidaten en promoot de Challenge in de Verenigde Staten. Maar in iets meer dan 20 landen zoeken we nog Young Leaders én Country Support Partners.“

 

The Nudge Global Leadership Challenge: 7-9 november

Van 7-9 november 2014 komen 60 geselecteerde deelnemers uit 30 landen naar Amsterdam voor een life changing event. Gedurende 3 x 24 uur dagen we ze uit om intensief samen te werken en een netwerk met impact te starten. Leiders van vandaag delen hun kennis en inspiratie. Tijdens deze drie dagen voelen ervaren trainers de kandidaten aan de tand via workshops, debatten en voordrachten. Zo testen we ze op lef, inzicht én daadkrachtig leiderschap. De drie kandidaten met de hoogste scores winnen de Challenge en gaan naar huis met de titel ‘Best Global Young Leader in Sustainability 2014’.

 

Hoofdprijs: naar Rwanda met WakaWaka

Maurits Groen van WakaWaka en partner van Nudge: “Wij nodigen de drie prijswinnaars uit voor een expeditie naar Rwanda. Hier zullen wij hen voor de uitdaging stellen om ons nieuwste concept, the Virtual Grid: pay-as-you-go energy service, op te schalen van pilot project naar een nationaal brede uitrol. De pilot zal in korte tijd 9.000 huishoudens in de rurale gebieden van Rwanda voorzien van WakaWaka’s via een uniek betalingssysteem om een betaalbaar, duurzaam en veilig alternatief te bieden voor de veelgebruikte vervuilende en onveilige kerosine lampen. De winnaars zullen de resultaten en lessen uit de pilot gebruiken om een slagende strategie te formuleren voor alle rurale off-grid huishoudens in Rwanda. Dit zal niet alleen impact hebben op de rurale huishoudens in Rwanda, maar ook de levens en carrières van deze prijswinnaars!”