De Stichting Shopping Awards maakte vandaag, maandag 13 februari, bekend welke webshops dit jaar meedingen naar een Shopping Award Vakprijs. De felbegeerde prijzen worden uitgereikt tijdens het award gala op donderdag 23 maart. NoWa, Zeeman en Zo Schoon zijn genomineerd voor de DS Smith Sustainability Award vakprijs. Deze duurzaamheidsprijs is een beloning voor grootste verbeterslag op het gebied van duurzaamheid die een bedrijf het afgelopen jaar heeft gemaakt.

De Shopping Awards zijn opgedeeld in verschillende categorieën. De Publieksprijzen worden bepaald door een combinatie van publieksstemmen en beoordelingen van vakexperts. Daarnaast zijn er een vijftal Vakprijzen rondom actuele e-commerce thema’s zoals logistiek en marketplaces. De winnaars van deze prijzen worden bepaald door een deskundige vakjury, op basis van onder andere de ingediende motivatie. In de volgende jurybijeenkomst pitched den 3 finalisten.

Jury

De vakjury voor de DS Smith Sustainability Award bestaat uit: Erlend Deckers (TNO), Marieke Eyskoot, Rob van den Dool (Yumeko), Maurits Groen, Remko Berkhout (DS Smith), Nick Vreeswijk (Cycloon) en Folkert van der Molen (Van der Molen Environmental Internet Services)