Vanaf vandaag mag nlmtd zich B Corp gecertificeerde organisatie noemen. Hiermee sluit nlmtd aan bij een groeiende groep van bedrijven die het bedrijfsleven opnieuw uitvinden door zowel purpose als winst na te streven.

nlmtd is gecertificeerd door B Lab, de non-profitorganisatie achter de B Corp-beweging, omdat nlmtd voldoet aan strenge sociale en milieunormen die haar toewijding aan doelen buiten de winst van aandeelhouders vertegenwoordigen.

Vijf belangrijke impactgebieden van bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. Het certificeringsproces is rigoureus, waarbij aanvragers een benchmarkscore van meer dan 80 punten moeten behalen en tegelijkertijd bewijs moeten leveren van sociaal en milieuverantwoorde praktijken met betrekking tot energievoorziening, afval- en watergebruik, werknemerscompensatie, diversiteit en bedrijfstransparantie. Om de certificering te voltooien, moet het bedrijf haar toewijding aan het doel om meer na te streven dan winst (in financieel opzicht) wettelijk verankeren in haar statuten.

nlmtd maakt nu deel uit van een gemeenschap van 7.000 bedrijven wereldwijd die zich hebben gecertificeerd als B Corps. De B Corp community in de Benelux, die een brede dwarsdoorsnede van industrieën en groottes vertegenwoordigt, bestaat uit meer dan 300 bedrijven en omvat bekende merken zoals Tony’s Chocolonely, Dopper B.V., Triodos Bank N.V. etc.

Juliette Caulkins, Executive Director van B Lab Europe, zegt: “We zijn verheugd om nlmtd te verwelkomen in de B Corp-gemeenschap. Dit is een beweging van bedrijven die zich inzetten voor het veranderen van de manier waarop bedrijven werken en geloven dat zaken echt een ‘kracht voor het goede’ kunnen zijn. We weten dat nlmtd een fantastische toevoeging aan de community zal zijn en het gesprek zal blijven stimuleren”.

“We zijn blij dat B Corps in alle soorten en maten deel uitmaakt van onze community – van startups tot multinationals en in veel verschillende industrieën. Het bedrijfsleven is een heeft veel invloed en B Corps laten zien dat je in elke sector het goede naast winst kunt doen. Het verwelkomen van nlmtd is een spannend moment omdat ze de kans krijgen om voorop te lopen binnen de adviesbranche. Wij en de rest van de B Corp-gemeenschap zijn erg blij om nlmtd te ondersteunen bij het effenen van de weg voor een nieuwe manier van doen”.

“De toewijding van nlmtd om zaken anders te doen zal een inspiratie zijn voor anderen en echt helpen het idee te verspreiden dat we succes in het bedrijfsleven kunnen herdefiniëren om net zo veel bij te dragen aan de mens en planeet als aan winst”.

Over B Lab Benelux

De Europese B Corp-beweging werd officieel gelanceerd in 2015. Bedrijven in Nederland en België waren een van de eersten die zich in Europa certificeerden. Van de 7.000+ B Corp gecertificeerde bedrijven wereldwijd zijn er 1100+ gevestigd in Europa waarvan 300+ in de Benelux. Bovendien beheren meer dan 200.000 bedrijven hun impact met de B Impact Assessment en de SDG Action Manager.