Duurzaamheid als hart van de business: dat straalt de nieuwe website van DS Smith Nederland en België uit, die onlangs een grondige update gekregen heeft. Deze reflecteert duidelijk de focus op duurzaamheid van het wereldwijd toonaangevende verpakkingsbedrijf. Al jaren toont de leverancier een leiderschapsrol op het gebied van verduurzaming binnen de verpakkingssector. Extra bijzonder is dat de Benelux de eerste talengroep binnen DS Smith is die met alle secties live gaat met de vernieuwde website: deze zal dan ook als voorbeeld dienen voor de andere markten.

Absolute blikvanger van de update is een compleet nieuwe educatieve sectie over de circulaire economie. Bezoekers kunnen hier op verschillende manieren leren over het belang van circulaire oplossingen en hoe zij die zelf ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen brengen. Zo zijn er tips te vinden over het circulair maken van verpakkingen, staan er zes aanknopingspunten beschreven voor bedrijven om hun steentje bij te dragen aan de overgang naar de circulaire economie, en biedt de sectie verder twaalf handige tips voor mensen thuis.

Tal van andere secties zijn grondig herzien met de nieuwe update. Zo zijn alle productpagina’s bijgewerkt en zijn er nieuwe secties gecreëerd die klanten inzicht geven in de verschillende innovatieve mogelijkheden om met DS Smith samen te werken. In een van de PackRight Centres kunnen klanten bijvoorbeeld samen met experts van DS Smith werken aan designs en het perfectioneren van verpakkingsoplossingen. In Impact Centres helpt DS Smith klanten bij het maken van strategische verpakkingsbeslissingen op basis van trends & insights en de speciale Customer Experience workshops bieden de verpakkingsexpertise en inzichten die helpen de supply chain van klanten en daarmee hun waarde verder te maximaliseren.

Remko Berkhout, Marketing en Communicatie Manager bij DS Smith, is trots op het resultaat: “Online bezoekers krijgen nu een nog beter beeld van de leidende rol die DS Smith speelt in onze sector als het gaat om verduurzaming en de stappen die daarbij horen.”

DS Smith neemt de laatste jaren belangrijke stappen in de transitie naar een duurzame toekomst. Zo is het lid van het UN’s Race to Zero initiative en kondigde het onlangs nieuwe ambitieuze doelstellingen aan om de uitstootvermindering van haar wereldwijde operaties in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs.