Nieuwe uitvaartkist Coöperatie DELA bespaart 250 ton CO2

Bron
DELA

Coöperatie DELA richt zich op de continuïteit van het leven en wil dat haar klanten de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Daarom wil DELA onze wereld op een gelijkwaardige of zelfs betere manier achterlaten voor de huidige en toekomstige generaties. De impact op het milieu wil de organisatie terugbrengen, zowel die van haar eigen organisatie als van de uitvaarten die zij regelen. Onlangs zet DELA daarin weer een kleine stap: een nieuwe uitvaartkist.

Wat willen we bereiken?

In 2030 wil coöperatie DELA dé kennisspecialist en marktleider zijn op het gebied van klimaatneutrale uitvaarten. We willen er uiteindelijk voor zorgen dat er onder de streep geen uitstoot van CO2 plaatsvindt bij een uitvaart. Oftewel, klimaatneutrale uitvaarten. Daar zijn we nu nog lang niet, maar we zetten wel kleine en soms grote stappen.

Nieuwe uitvaartkist

In juli 2019 nam DELA een nieuwe uitvaartkist in gebruik. De nieuwe basiskist, een massief vurenhouten kist die de naam ‘Spar Massief’ meekreeg, verving de spaanplaten basiskist. Ook de binnenkant van de Spar Massief is een stuk vriendelijker voor het milieu dan zijn voorganger. Het (polyster-)satijn is vervangen door ongebleekt katoen.

Jaarlijks verzorgt DELA 32.000 uitvaarten. De meeste voor leden met een DELA UitvaartPlan. De ‘Spar massief’ maakt deel uit van dit verzekeringspakket en is daarom ook verreweg de meest gebruikte kist in Nederland.

Impact

Na ruim een half jaar kunnen we de balans opmaken en de impact van deze verandering in cijfers uitdrukken. De belangrijkste besparingen zijn de besparingen in kunsthars (-106.000 kilo) en vermindering van CO2 (-254.000 kilo) Zie voor alle cijfers de infographic.

Nieuwe basiskist

Share Button