Een concreet voorbeeld van de samenwerking is de overeenkomst tussen Rabobank International Services en FMO’s Fund Emerging Markets (FOM), een fonds dat FMO beheert namens het Ministerie van Economische Zaken en dat zich richt op Nederlandse bedrijven die investeren in diverse sectoren in opkomende markten. Rabobank gaat haar potentiële Nederlandse klanten voor FOM filteren en FMO zal haar expertise over het dochterbedrijf in opkomende markten delen met Rabobank.

Het doel van deze non-exclusieve overeenkomst is om meer Nederlandse bedrijven te bewegen te investeren in ontwikkelingslanden en opkomende markten, zodat deze locale economieën worden versterkt.

“We zijn zeer enthousiast over deze samenwerking,” aldus Piet Moerland. “Het is een goed voorbeeld van twee organisaties die de handen ineen slaan en daarmee waarde toevoegen aan hun dienstverlening richting klanten. Dankzij deze samenwerking zullen de kansen voor onze klanten om te ondernemen in ontwikkelingslanden verbeteren. Voor Rabobank is het een volgende stap in duurzame ontwikkeling die wij met toewijding ondersteunen. Het is goed om te zien dat deze samenwerking direct concrete activiteiten oplevert zoals die met FOM, omdat het niet alleen gaat om de plannen die je maakt. Uiteindelijk maakt de actie die je onderneemt het verschil.”

Bij de ondertekening zei Nanno Kleiterp: “Rabobank was al een belangrijke en zeer gewaardeerde partner voor FMO en deze specifieke samenwerking stelt ons in staat om onze klanten nog beter te bedienen; inspringen op de wensen van Nederlandse bedrijven aan de ene kant en bedrijven in opkomende markten met groeipotentieel aan de andere kant. Ons uiteindelijke doel is om de beste financiële oplossing te bieden voor ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten en daarmee lokale economieën te stimuleren op een duurzame manier.”