De crisis gaat helaas niet voorbij aan bedrijven die duurzaam ondernemen, zoals ook BAS Consultancy. Het dilemma: bedrijven willen kwalitatief hoogwaardig personeel binnen hun organisatie houden, maar er is onvoldoende werkaanbod. Directeur-eigenaar Peter Arensman vertelt in de nieuwe P+ over zijn eigen, onconventionele oplossingen. Hij geeft zichzelf bijvoorbeeld geen salaris meer. Zo kan hij toch extra medewerkers van hoge kwaliteit in dienst houden, ook al zitten ze op de bank omdat er geen werk is. Ook is de winstdoelstelling omgezet in een omzetdoelstelling. “Als de economie straks aantrekt, heb ik heel veel mensen paraat. Je moet nu niet soft zijn, maar je moet wel sociaal blijven. En meteen kwaliteit kunnen aanbieden wanneer de crisis over is”, aldus Arensman in P+.. BAS Consultancy is actief in de branche van tijdelijk personeel, waar harde klappen vallen.

P+ toont ook hoe Antwerpen een veilige haven voor beschermde diersoorten werd. Dat is heel bijzonder. Het hek om bedrijventerreinen in Nederland is een Berlijnse Muur geworden. Binnen businessparken moeten vooral geen beschermde planten, vogels of dieren komen. Dat levert gegarandeerd gedonder op. Natuurorganisaties beginnen rechtszaken om verdere economische ontwikkeling van nog braakliggende percelen te stoppen. Hoe anders is het in de haven van Antwerpen, waar natuurliefhebbers samen met bedrijven de afgelopen tien jaar fascinerende leefgebieden hebben aangelegd. Het zijn rijke brokken groen met water, omringd door rokende pijpen, spoorlijnen, schepen en containers. De mooiste vogels nestelen er. Zeldzame padden roepen warme zomernachten lang naar vrouwtjes. Hoe sloopten de Vlamingen hùn muur? Met 6 praktische tips van de Wageningse ecoloog Robbert Snep om de voorbeeldige praktijk uit Antwerpen ook in Nederland toe te passen.

Verder in dit nummer:

. Waarom hebben microkrediet-banken geen last van de crisis?
. Waarom is Amsterdam-Zuidoost zo succesvol in het helpen van computer-digibeten?
. Zou het aanbieden van zogenaamde gratis producten verboden moeten worden, omdat mensen daardoor in de schulden terecht komen?
. Gaat nu ook onze specerijenhandel uit de tijd van de VOC duurzaam worden?
. Wist u dat Nederland het land was waar je kunt vinden wat je op Google Maps niet aantreft?
. Hoe kunnen zorgboerderijen deze zorgelijke tijden het beste door komen?
. Hoe steekt de unieke businesscase van het multi-sponsorproject Plakkies in elkaar?
. Hoe kunnen gemeenten het interne radarwerk afstellen, nu het duurzaam inkoopbeleid over een half jaar van start gaat?