Mike Jansen (57) studeerde Bedrijfseconomie/Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft gedurende zijn loopbaan ruime internationale commerciële ervaring opgedaan in diverse marketingfuncties bij o.a. Heineken en Coca-Cola. De afgelopen 12 jaar was hij als Commercieel Directeur van Royal Agio Cigars eindverantwoordelijk voor de wereldwijde marketing en verkoop van diverse sigarenmerken.

Fair Trade Original, dat volgend jaar 50 jaar bestaat, gaat hiermee een nieuwe fase in, na een ingrijpende reorganisatie en de nasleep van een grote brand in 2007. Intussen is de organisatie erin geslaagd uit de rode cijfers te geraken. De succesvolle introductie van levensmiddelen onder het merk Fair Trade Original in de supermarkt ligt onder andere ten grondslag aan deze positieve ontwikkeling.

`Toen ik werd benaderd voor de functie van Algemeen Directeur bij Fair Trade Original, had ik concrete plannen om iets in de richting van fairtrade te gaan doen. Wat is er dan mooier dan leidinggeven aan het bedrijf dat de grondlegger is van fairtrade in Nederland,’ aldus Mike Jansen. ‘Ik zie er naar uit om mijn commerciële ervaring in te zetten voor een bedrijf met een sociaal-maatschappelijke missie. Want commercieel succes bij Fair Trade Original betekent niet meer winst voor aandeelhouders, maar werkgelegenheid, inkomen en een beter bestaan voor boeren, ambachtslieden, arbeiders en hun families in ontwikkelingslanden.’