Met de meivakantie in het vooruitzicht, lanceert het duurzame reisplatform Honeyguide op 23 april 2021 een app vol unieke plekken in eigen land met positieve voetafdruk. Met de lancering wil Honeyguide als een van de eerste organisaties in de Nederlandse reiswereld de keuze voor duurzaam reizen en beleven toegankelijk en gemakkelijk maken.

De Honeyguide app focust zich in tijden van de coronacrisis op hoe je als reisliefhebber wél op pad kunt en leidt gebruikers naar micro-avonturen in de natuur en dichtbij huis.

Duurzaam op pad gaan was nog nooit zo gemakkelijk

De nieuwe generatie reizigers wil graag bewuste keuzes maken. Intern onderzoek bij Honeyguide wijst uit dat maar liefst 56% van jonge Nederlandse reizigers (22 – 30 jaar) vindt dat bestaande boekingsplatformen te weinig mogelijkheden bieden om hen te helpen een duurzame keuze te maken. “Dat moet en kan anders,” vindt Amanda de Nijs, manager van Honeyguide. “We willen mensen ontzorgen als het aankomt op het vinden van plekken en activiteiten met positieve impact. Door een bewuste keuze de standaard te maken hopen we dat steeds meer mensen deze manier van reizen en vrije tijd omarmen.” Alle 500+ kleinschalige locaties, activiteiten en ondernemers in de Honeyguide app zijn verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. “Iedere plek en activiteit maakt op zijn eigen manier het verschil, groot of klein.”

Een community van bewuste reizigers tipt lokale plekken met impact

De lancering van de app is als het aan Honeyguide ligt nog maar het begin. “Het doel is om het aanbod in de app te laten groeien samen met gebruikers en partners die zich hard maken voor het ‘nieuwe’ reizen,” aldus mede-initiatiefnemer Femke Pluijm. In de app kunnen reizigers hun zelf favoriete plekken toevoegen en delen met vrienden. Daarnaast worden regelmatig tips toegevoegd door wisselende gastredacties, zoals bijvoorbeeld Columbus Travel en Nederlandse reisbestemmingen. Pluijm: “We werken richting een community van bewuste reizigers, die elkaar leiden naar verborgen parels die positief bijdragen aan zowel mens als planeet.”

Belevenissen met positieve impact in je broekzak

De app is te gebruiken bij het plannen van je reis, dagje weg in eigen land, of on-the-go op de bestemming. Dankzij de interactieve kaart op basis van GPS vinden gebruikers zowel online als offline unieke plekken bij hen in de buurt. Iedere tip op de app gaat gepaard met een eerlijke review, die reizigers zelf geven. Dankzij de bucketlist feature kunnen gebruikers hun favoriete plekjes met elkaar delen, waardoor ze op afstand hun volgende trip samenstellen. “In de toekomst wordt de app verrijkt met boekingen. Daarmee wordt in één druk op de knop positieve impact geboekt,” sluit Femke Pluijm af.

De app is een initiatief van Honeyguide (heyhoneyguide.com): het online platform vol inspiratie over bijzonder en bewust op pad in Nederland. Kom ook in beweging! Deel jouw favoriete duurzame plekken via de Honeyguide app met je vrienden en Nederland en wordt pionier in duurzaam reizen. Beschikbaar voor Android en IOS.

Download de app direct:

Applehttps://apps.apple.com/nl/app/honeyguide/id1534867964
Androidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=app.gohere.honeyguide