De nieuwbouw van Moonen Packaging is beloond met het BREEAM excellent **** certificaat. BREAAM is een internationaal erkend keurmerk waarmee de duurzaamheidsprestatie van een bouwproject een waarde krijgt. De afkorting staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. BREEAM is 20 jaar geleden geïntroduceerd om duurzaam bouwen te stimuleren.

Oorspronkelijk is Moonen Packaging gestart met een ambitiescore van Very Good (***) maar met extra inzet van haar partners is het bedrijf erin geslaagd de op een na hoogste score Excellent (****) te behalen. Met het BREAAM-NL certificaat kan Moonen aantoonbaar maken dat haar nieuwbouw daadwerkelijk op een duurzame manier tot stand is gekomen.

De nieuwbouw is op negen verschillende duurzaamheidscategorieën beoordeelt. Een van de categorieën is ‘gezondheid’, deze wordt zwaar beoordeeld. Denk hierbij aan onze voorzieningen wat betreft klimaat, ventilatie en licht voor de medewerkers. Deze categorie is net als de anderen gecontroleerd door onafhankelijke assessoren.

Moonen Packaging is trots op dit resultaat. Het bedrijf gaat haar duurzaamheidsmissie voorzetten in het nieuwe mooie én duurzame pand. Met liefde voor onze planeet.