Nieuw managementboek IMPACT: De wereld naar je hart zetten én geld verdienen gaan samen!

Op 6 maart jl. vond in de 3D Makers Zone in Haarlem de officiële lancering plaats van het nieuwe, anders-dan-anders managementboek: IMPACT. Zet vanuit de Purpose Case de wereld naar je hart. Auteur Matthijs Bobeldijk overhandigde de twee eerste exemplaren synchroon in tijd aan zijn twee kinderen van 6 en 11 jaar, omdat zij de generaties vertegenwoordigen die de effecten pas écht zullen gaan voelen van hoe de mens nu omgaat met onze wereld, ons klimaat.

Matthijs Bobeldijk is zelfstandig adviseur, ontwerper van duurzame businessmodellen en eigenaar van New Business Lab. IMPACT. Zet de wereld naar je hart is een handboek voor innovators, sociaal ondernemers, change agents en andere mensen die op een praktische en constructieve manier de menselijke maat en een duurzame aanpak terug willen brengen in de economie. 

In zijn (door hem zelf) rijk geïllustreerde boek leert de auteur zijn lezers stap voor stap hoe je zelf een succesvolle Purpose Case opzet. Bobeldijk introduceert deze term in zijn boek ter vervanging van de term ‘business case’. Aan de hand van een aantal Purpose cases laat hij zien hoe je door inventief samen te werken kunt bouwen aan een duurzame en sociale wereld en tóch geld kunt verdienen. Ook programmamaker en (zoals hij zichzelf noemt) ‘aanjager van een volhoudbare wereld’

Harm Edens benadrukt in zijn voorwoord het belang van Purpose Cases: “Het bedrijfsleven begint het al te begrijpen. Alleen winst maken is niet meer genoeg. De impact van alles wat je doet op het terrein van milieu en inclusieve samenleving is minstens zo belangrijk.

Alle vijf hoofdrolspelers van deze Purpose Cases (Bobeldijk noemt ze change agents), gaven die middag elk ook een korte workshop, waarin zij hun project toelichtten.

Auteur Matthijs Bobeldijk: “Wat vind je belangrijker? Geld verdienen of werken aan een duurzame wereld waarin iedereen een kans verdient? Het antwoord op deze vraag is niet goed of fout, maar bepaalt wel welke kant het met onze wereld opgaat. Nu dicteert onze economie het antwoord. Maar wat nu als je de planeet een warm hart toedraagt?

Bestel het boek IMPACT online

Share Button