Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en het op twee na meest duurzame bedrijf ter wereld*, viert dat Neste MY Renewable Diesel™ (HVO100) beschikbaar is op meer dan 100 verkooppunten in Nederland. Neste heeft Neste MY, geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen, in oktober 2019 op de Nederlandse markt gebracht. Neste MY Renewable Diesel stelt klanten in staat om de uitstoot van broeikasgassen, in vergelijking met fossiele diesel, tot 90%** te verminderen gedurende de levenscyclus van de brandstof.

We zijn erg blij dat we deze mijlpaal samen met onze vier Nederlandse distributiepartners en klanten kunnen vieren. Eigenaren van wagenparken en privé-autobezitters in het hele land kunnen nu onze duurzame diesel tanken en in een handomdraai fossielvrij worden. Neste MY is een drop-in oplossing, wat betekent dat het gemengd kan worden met fossiele diesel en dat er geen aanpassingen aan bestaande dieselmotoren of infrastructuur nodig zijn“, zegt Pieter Zonneveld, Vice President, Sales Europe & APAC, van Neste’s Renewable Road Transport.

Snelle groei voor Neste MY Renewable Diesel in Nederland

De distributiepartners van Neste in Nederland zijn Future Fuels Wholesale B.V., EG Retail (Nederland) B.V., GP Groot Brandstoffen en Oliehandel B.V. en Tamoil Nederland B.V.

Neste is sinds 2011 actief in Nederland. In dat jaar startte Neste met haar activiteiten in de Rotterdamse raffinaderij voor duurzame producten. Vorig jaar opende Neste een nieuw kantoor in Hoofddorp dat als wereldwijde hub dient voor de groeiende divisie Renewable Aviation.

Naast Nederland is Neste MY Renewable Diesel beschikbaar voor klanten in Finland, Zweden, Estland, Letland, Litouwen en in de Verenigde Staten in Californië en Oregon.

*) Volgens de Corporate Knights 2019 Global 100 World’s Most Sustainable Corporations list.
**) De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de EU-richtlijn inzake hernieuwbare energie (2009/28 /EC).