Deze week (20-26 april) is het de Week van de Wasbare Luier en komende woensdag is het de Dag van de Aarde (Earth Day, 22 april). Het ideale moment dus om het nieuwe duurzame Nederlandse luiermerk QuQu te introduceren. 

De wasbare luiers van QuQu zijn écht duurzaam. Niet alleen zijn ze vrij van chemicaliën en besparen ze een ton aan afval per kindje, de luiers van QuQu zijn gemaakt met alleen maar Europese gecertificeerde materialen. De productie van de luiers gebeurt in een sociale werkplaats in Tsjechië, waar het bedrijf wekelijks contact mee heeft. Dames met afstand tot de arbeidsmarkt werken parttime onder goede arbeidsomstandigheden, met een goed salaris en met liefde. 

Een milieuvriendelijke levensstijl

Het luierassortiment van QuQu is continue herbruikbaar. Hierdoor behoort QuQu tot de ‘zero waste’ (afvalvrije) sector. Het hergebruik van de producten past binnen de circulaire economie. De luiers kunnen tot wel 1000 maal gewassen worden. De wasbare luier is niet meer ouderwets en al helemaal niet alleen voor hippies; inmiddels passen ze perfect bij een moderne en duurzame levensstijl en zijn er geschikte luiers voor ieder gezin. Veiligheidsspelden zijn niet nodig, de luiers van QuQu sluiten allemaal met klittenband. Verder kan er gekozen worden tussen milieuvriendelijk bamboe of ultrazacht fleece tegen de huid van de baby. 

Voordelig

Ieder gezin heeft zijn eigen redenen waarom ouders beginnen met wasbare luiers. Eigenaar Caroline Beelen uit Zwaagdijk-Oost: “De drie voornaamste redenen zijn het milieu, het vermijden van chemicaliën aan de billen van een kindje en de lagere kosten. Ten opzichte van wegwerpluiers wordt minstens 500 euro bespaard. Worden luiers voor meerdere kindjes gebruikt, dan loopt dit voordeel alleen maar verder op.”

Gemak

Met de duurzame luiers van QuQu creëer je weer kalmte in de babyperiode. De designs stralen rust uit, de luiers zijn gemakkelijk in gebruik en je hebt altijd de juiste maat luiers in huis. Geen gedoe meer met pakken wegwerpluiers en volle vuilnisbakken. Duurzame luiers gebruiken kost slechts 2 wasjes per week extra. En wist je dat parttime gebruik van wasbare luiers ook al milieuvoordelen heeft? Zelfs met één luier maak je al verschil.

De Week van de Wasbare Luier

Caroline Beelen: “Feit is, dat de wasbare luier meer aandacht verdient dan dat ze nu krijgt. Er hangt nog een wat stoffig imago aan, wat totaal niet meer realistisch is. Daarom is het goed dat er een week in het jaar is waarin de duurzame wasbare luier in het zonnetje gezet wordt. Dat de Dag van de Aarde (Earth Day) precies in deze week valt, is geen toeval. Met wasbare luiers kan je namelijk heel erg simpel én snel een duurzaam alternatief kiezen voor een wegwerpproduct. QuQu wil zich echt inzetten voor een schoner en beter milieu voor de toekomstige generatie. QuQu doet deze week dan ook extra haar best om deze duurzame luiers in het zonnetje te zetten.

Over QuQu en Caroline Beelen

QuQu is het eigen merk luiers van het bedrijf BambooBaby. Caroline Beelen is ruim 3 jaar geleden gestart met het bedrijf BambooBaby. Hiermee ligt de focus op het bieden van een duurzaam en circulair alternatief voor wegwerpluiers en -maandverband. Het harde werk van Caroline krijgt steeds meer tractie; naast dat het bedrijf steeds harder groeit, staat Caroline in (duurzame) ondernemerslijsten zoals de VIVA400, de Duurzame Jonge 100 (DJ100) en is uitgeroepen tot Duurzaam Ondernemer Gemeente Medemblik. Deze week zijn er verschillende acties om de duurzame luiers meer aandacht te schenken.