Op 8 juli begint het verwezenlijken van deze ambitie op Schiphol Trade Park, de nieuwe werklocatie aan de A4. In het Fox Theater op Park 20|20 in Hoofddorp komen diverse invloedrijke Nederlanders uit overheid en bedrijfsleven bij elkaar. Daan Roosegaarde presenteert op 8 juli zijn visie  op een circulaire samenleving en mede-initiator Prins Carlos de Bourbon de Parme geeft dan het startsein voor het programma ‘Nederland als Circulaire Hotspot’, in de aanwezigheid van de 25 ondersteunende partijen[1]. Deze visie zal begin 2016 internationaal worden gelanceerd als onderdeel van het Nederlands EU voorzitterschap. In dit kader is op 8 juli de feestelijke start van een aantal bijzondere samenwerkingen tussen bedrijfsleven en overheid om deze ambitie te concretiseren in the Valley op Schiphol Trade Park.

Nederland als Circulaire Hotspot

Het programma ‘Nederland als Circulaire Hotspot’ zal zich in 2016, tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU, op verschillende wijzen profileren: zo komt er bij Schiphol een expositieruimte waar ondernemers hun circulaire paradepaardjes kunnen laten zien en worden er inkomende handelsmissies georganiseerd. Park 20|20 en Schiphol Trade Park zullen het middelpunt zijn van deze activiteiten. In aanloop naar het voorzitterschap zullen tientallen prominente ondernemers en beleidsmakers uit Nederland maar ook daarbuiten worden uitgedaagd om hun visie te geven op ‘Nederland als Circulaire Hotspot’. Delta Development Group tekent daartoe op 8 juli een samenwerkingsovereenkomst met Circle Economy.

The Valley: Nationaal circulair icoonproject op Schiphol Trade Park

Op 8 juli start de samenwerking tussen Schiphol Trade Park (met als aandeelhouders SADC , Schiphol Real Estate en gemeente Haarlemmermeer) en Valley CV (met Delta Development Group, Volker Wessels en Reggeborgh). Tevens tekenen Delta en Eneco de start van hun samenwerking om samen met partners een circulair energieconcept te ontwikkelen in The Valley. Deze samenwerkingen markeren de start van de ontwikkeling van The Valley als Nederlands Icoonproject binnen het programma ´Nederland als circulaire hotspot´. Het centrale innovatiegebied ‘The Valley’ wordt binnen Schiphol Trade Park de nationale en internationale motor voor de transitie naar een circulaire economie en wereldwijd de locatie waar circulaire ontwikkelingen samenkomen.

 


[1] Accenture, Akzo Nobel, Allen&Overy, BlackBear Carbon, Corporate Facility Partners, Delta Development Group, Deltares, Desko, DSM Friesland Campina, Gemeente Amsterdam, Inashco, Interface, KPMG, PGGM, Philips, Powered by Meaning, Rabobank, Rockwool, Royal HaskoningDHV, Schiphol Group, Siemens, Unie van Waterschappen, Van Gansewinkel, Xindao