De medewerkers van het NATO Joint Force Command hoofdkwartier in het Limburgse Brunssum gaan duurzaam printen met OWA. De cartridges worden geleverd via de lokale Office Centre vestiging in Nuth.

In 2014 heeft de NAVO het Green Defence framework aangenomen dat zich richt op het verlagen van de milieuvoetafdruk van militaire operaties. In dit kader heeft het NAVO-hoofdkwartier in Brussel bijvoorbeeld gekozen voor het gebruik van geothermische energie voor het opvangen van warmte en regenwater voor het onderhoud van gebouwen.

Het feit dat het NAVO hoofdkwartier in Brunssum OWA kiest als onderdeel van een duurzame bedrijfsvoering is een mooi voorbeeld van de stijgende maatschappelijke bewustwording dat de ecologische voetafdruk verminderd moet worden.

In een toespraak op 28 september 2020 riep NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg het bondgenootschap op om verdere actie te ondernemen om de dreiging van de klimaatverandering aan te pakken. Hij sprak met studenten van 10 universiteiten in het hele bondgenootschap: “De kerntaak van de NAVO is om ons allemaal veilig te houden. De klimaatverandering maakt de wereld onveiliger. Om onze hoofdverantwoordelijkheid te nemen, moet de NAVO dus helpen de klimaatverandering in te dammen.

Frans Hondmann, General Manager van ARMOR B.V. zei over de samenwerking: “Gefeliciteerd Office Centre Nuth en NATO Joint Force Command met deze belangrijke samenwerking. Samen zetten jullie een belangrijke stap in de richting van circulair denken en handelen“.