Nature’s Pride verduurzaamt haar avocado-verpakkingen

In lijn met haar verduurzamingsplan voor verpakkingen introduceert Nature’s Pride voor haar retail klanten een volledig kartonnen verpakking voor avocado’s. Deze verpakking is een grote stap in het reduceren van plasticgebruik. Daarnaast bestaat het uit één type materiaal, karton, waardoor het geheel recyclebaar is en het gebruik van het etiket bespaard wordt.

De nieuwe avocadoverpakking is gemaakt van 100% recyclebaar gecertificeerd karton. Alleen al door deze verandering door te voeren op de 2-pack verpakkingen, bespaart Nature’s Pride maar liefst 52 ton plastic op jaarbasis. Naast deze verduurzaming, levert de nieuwe verpakking ook een reductie op in transport van de plano verpakkingen: 21 vrachtwagens minder t.o.v. 2019.

Het model van de nieuwe avocadoverpakking biedt nog steeds goede zichtbaarheid van het product en is een goede drager van het EAT ME merk. Daarnaast bevat het relevante informatie voor de consument, waaronder de voedingswaarden van het product, wat sinds de uitbraak van COVID-19 een belangrijk koopargument is voor consumenten.

De nieuwe avocadoverpakking wordt gefaseerd doorgevoerd bij de retail klanten. In lijn met de avocadoverpakking, zal het bedrijf op termijn ook ode verpakkingen voor mango’s, kiwi’s, passiefruit en chilipepers verduurzamen.

Share Button