MYOMY do Goods heeft de eerste prijs van The Green Fashion Talent Award in de wacht gesleept. Deze award is onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week. Initiatiefneemster Cécile Scheele reikte de prijs, een sponsorcheque voor een business consultancy traject ter waarde van 5.000 euro, aan de winnaar uit.

Deze nieuwe awardshow biedt een podium aan Nederlands meest duurzame en innovatieve merken. Een vakjury beoordeelt de merken op diverse duurzaamheidscriteria om zo het meest veelbelovende merk als ‘Green Fashion Talent 2018’ te benoemen.
Met the Green Fashion Talent Award ambieert DSFW verduurzaming binnen de mode-industrie te stimuleren door middel van het ondersteunen van talentvolle, vooruitstrevende ondernemers.

De genomineerde merken zijn: Bellamy Gallery, Elements of Freedom, Loop.a life, Miss Green,
MYOMY do Goods, Unrobe en Wintervacht.

“Met deze competitie hopen we de koplopers met hun innovatieve oplossingen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek, en andere modebedrijven hiermee te stimuleren om ook aan dergelijke innovatieve oplossingen te denken”, aldus initiatiefneemster Cécile Scheele.

Tijdens de fashion show, op 10 oktober, presenteerden de genomineerden acht outfits, die hun modeondernemingen vertegenwoordigen. Ook leverden zij een beknopte versie van hun businessplan in, waarin ze uitlegden hoe hun onderneming bijdraagt aan een duurzame modebranche.

De multidisciplinaire vakjury bestaat uit influencer Stephanie Broek, fashion designer Monique Collignon, dr. Mariangela Lavanga co-founder van de minor Fashion Industry van de Erasmus Universiteit en gespecialiseerd in ‘slow fashion’, Michel Smit eigenaar van consultancybedrijf MSL Fashion Forward en het duurzame platform inspiringstories.nl en Talita Kalloe, journalist en storyteller met een duurzame missie.

Fashion designer Monique Collignon trad op als juryvoorzitter. Zelf geeft zij een geheel eigen draai aan duurzame mode. Empowering women through slow fashion is dan ook haar missie. “De jury heeft vooral gekeken naar het innovatieve aspect van duurzame mode en de commerciële vertaling en haalbaarheid hiervan. De genomineerde merken hebben laten zien dat er steeds meer innovaties zijn op dit gebied binnen de fashion industry, echt inspirerend om te zien”, aldus juryvoorzitter

Monique Collignon die binnenkort haar nieuwe PURE collectie lanceert. PURE staat voor de meest pure vorm van sustainability, creativiteit en storytelling.

De Green Fashion Talent Award is een jaarlijks terugkerend onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week, die nog tot zondag 14 oktober plaatsvindt. Voor het volledige programma kijkt u op

Foto: Pieter Symon