Op vrijdag 13 december 2013 reikte de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) tijdens haar jaarlijkse congres de ‘Change Award 2013’ uit. Van de drie genomineerden heeft Mud Jeans deze ‘Award of the Awards’ gewonnen omdat hun concept meerdere vernieuwingen in zich draagt. Wat de NCD betreft is Mud jeans een échte ‘Changer’ die laat zien dat bewust en positief zaken doen en ondernemerschap goed samengaan.
 
Jurering
Alle 200 deelnemers van het Change in Business Congres stemden mee en uiteindelijk benoemde de jury Mud Jeans tot winnaar. NCD- voorzitter Ron Steenkuijl die de Award uitreikte:  “Mud Jeans laat zien dat ook in de traditionele keten van de kledingindustrie wezenlijke vernieuwingen zijn in te passen, die een actieve bijdrage leveren aan een meer leefbare wereld.” Volgens de jury draagt Mud Jeans meerdere vernieuwende concepten in zich ten opzichte van de andere twee kandidaten en is het een dienst die uitstekend past in de transitie naar een circulaire economie. Een lage milieudruk door de biologische teelt van katoen; door het Leas a Jeans concept en daardoor recycling een nieuw verdienmodel binnen de kledingbranche; een enorme ‘awareness’ van de gebruiker rondom milieu en tot slot de verantwoorde productie in fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De andere twee genomineerden waren Techcomlight met hun SmartLed en Cup Engineering met de Sprider.
 
Mud Jeans
Directeur Bert van Son: “Wij zijn heel erg blij met deze award. Het bevestigt dat ons Leas a Jeans concept voor daadwerkelijke verandering zorgt in de kledingbranche, van verbruik naar gebruik.” Mud Jeans maakt sinds 2008 eerlijke mode. Het Nederlandse modelabel heeft serieuze idealen: Duurzame producten op basis van biologische grondstoffen; fairtrade en goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken en hergebruik van grondstoffen waar mogelijk. Mud Jeans produceert fashion met respect voor mens en milieu en neemt daarom bewust afstand van de conventionele productiewijzen van kleding. Mud Jeans is aangesloten bij diverse keuringsorganisaties en partners op het gebied van duurzame kleding.

NCD en Change Award
De uitreiking van de NCD Change Award is een belangrijk onderdeel van de NCD Visie op leiderschap, met als doel een nieuwe, frisse CHANGE wind te laten waaien door zakelijk Nederland. Daarbij gaat het niet om een concreet doel, maar een proces om bewust en positief zaken te doen en  samen te werken. Waarbij de NCD een platform biedt om nieuwe initiatieven met elkaar te delen en verder te brengen.