Bij Mourik staat duurzaamheid het hele jaar in de spotlights. Maar eens per jaar, in de maand oktober, doen ze er nóg een schepje bovenop. In die periode wordt de Mourik Duurzaamheid Gamechanger georganiseerd: een duurzame strijd tussen Mourik-medewerkers, waarin punten worden gescoord op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar waren er maar liefst 83 deelnemers. Team De Groene Hark mag zich een jaar lang de winnaar noemen. Zij maakten onder andere indruk met de Mourik-vogelhuisjes voor medewerkers. Ook zijn er twee winnaars uitgeroepen op het gebied van individuele daden: Erik Janssen en Roos Walraven.

Aan de slag met de voorstellen

Eigenlijk zijn ze allemaal winnaars. Want door de Mourik Duurzaamheid Gamechanger zijn er samen ideeën verzameld om onszelf nog verder te verbeteren op het gebied van duurzaamheid. De wedstrijd gaf een duidelijk beeld van de zaken die hoog op de agenda staan bij iedereen: meer groen, de mobiliteit verduurzamen, afval verder verminderen en energie besparen.

Met deze voorstellen gaan we direct aan de slag:

  1. Meer groen rondom Mourik. We kijken hoe we van ons hoofdkantoor en de omgeving een groenere omgeving kunnen maken. Dat doen we onder andere met behulp van insectenhotels, en het strooien van bloemzaad langs de dijk.
  2. We gaan onze duurzame mobiliteit beter organiseren. Er gaat al veel goed (elektrisch rijden, zoveel mogelijk op de fiets komen) maar we kunnen nog een slag maken.
  3. We gaan ons afval verminderen. Dat doen we onder andere door minder printers te gebruiken en te kiezen voor duurzame producten.
  4. We gaan hard aan de slag met het verder verduurzamen van onze panden.

Benieuwd geworden naar de Mourik Duurzaamheid Gamechanger 2021? Bekijk dan ook de vlog: