MVO Nederland stelt vanaf 1 oktober 2013 nieuwe IMVO Vouchers beschikbaar. Ondernemers die verantwoord zaken (willen) doen in ontwikkelingslanden of opkomende markten kunnen de voucher gebruiken om advies te kopen voor de verduurzaming van hun handelsketen. MVO Nederland betaalt de helft van de advieskosten, tot een maximum van 10.000 euro exclusief btw. 

“Met de vouchers geven we ondernemers de kans om hun keten te verduurzamen, bijvoorbeeld op terreinen als mensenrechten, arbeidsomstandigheden en/of milieu,” zegt Bernedine Bos, hoofd Programma’s en Projecten van MVO Nederland. “Het geld moet worden besteed aan onderzoek of concrete stappen als certificering of het geven van training aan lokaal personeel.” 

Het afgelopen jaar hebben zo’n vijftig ondernemers een voucher verkregen. Onder hen bijvoorbeeld sieradenmaker A Beautiful Story, die zijn voucher gebruikt om zijn leverancier in Nepal aan het FairTrade-keurmerk te helpen, en garanalenvisser Primstar, die advies inkocht om de vloot te verbeteren. 

Elke MKB’er die partner is (of wordt) van MVO Nederland komt in aanmerking voor een IMVO-voucher. Aanmelden kan vanaf 1 oktober. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Informatiepunt van MVO Nederland op telefoonnummer 030-2305620, of via mail: contact@mvonederland.nl. Meer informatie over de vouchers is te vinden op http://www.mvonederland.nl/imvo

De IMVO Vouchers komen tot stand door een samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en MVO Nederland.