Een event organiseren is een unieke ervaring voor je gasten. De boodschap die je hen meegeeft, bepaalt de indruk die je achterlaat. De keuze voor een locatie is daarom cruciaal. Wil jij je gasten iets leren over de circulariteit, dan zijn er enkele locaties die zich hier uitstekend voor lenen. Sommige Locaties met Meerwaarde(N) zijn namelijk niet alleen eventlocaties, maar ook kraamkamers voor de nieuwe circulaire economie. Hier kun je inspirerende voorbeelden zien en waardevolle kennis opdoen. Bijvoorbeeld bij:

BlueCity

In het cool ingerichte zwembad van het oude Tropicana in Rotterdam, waar de glijbaan nog steeds een functie heeft, kun je je event organiseren terwijl circulaire pioniers beneden bij BlueCity werken aan innovatieve producten. Denk aan plantaardig leer van mangoschillen, stoeptegels van eendenkroos en vleesvervangers gemaakt met schimmels. Organiseer als onderdeel van je event een rondleiding voor je bezoekers. Ze gaan naar huis met nieuwe inzichten en een uitgebreid vocabulaire.

KAS Meeting en Eventlocatie

Wie zou denken aan een 70-er jaren kantoorgebouw als perfecte eventlocatie? Ondernemer Jonathan zag hierin juist een kans voor upcycling. KAS Meeting en Eventlocatie in Woerden is nu een van de populairste Locaties met Meerwaarde(N). Het gebouw, met twee grote kassen op het dak en een groene gevel, is beter dan ooit. Binnen vind je alles wat je eventhart begeert, van de nieuwste techniek tot de fijnste gastvrijheid. Op diverse plekken kun je zien hoe dit gebouw bijdraagt aan de circulaire economie.

De Groene Afslag

Wil je volledig in de circulaire economie duiken, neem dan de juiste afslag op de A1 bij Laren: De Groene Afslag. Hier leer je over de transitie naar de nieuwe groene economie, met een onderwijstak genaamd The School of Change. Plan sessies als onderdeel van je event en beleef de transitie aan den lijve. Alles wat je ziet is hergebruikt, en je eet er innovatief en bijzonder lekker plant-based voedsel. Dit helpt de meeste mensen enorm in een veranderproces.

Het Ruim

Schoonschip Amsterdam is de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa, gelegen in Amsterdam-Noord. De wijk is ontwikkeld door de bewoners zelf en bevat een gezamenlijke ruimte genaamd Het Ruim. Deze ecologisch en sociaal duurzame wijk is voorzien van warmtepompen, zonnepanelen en thermische panelen. Gedurende tien jaar hebben de bewoners gewerkt aan dit circulaire ontwerp- en bouwproces, waarbij alle materialen herbruikbaar zijn. Een dag in de stijlvol ingerichte eventlocatie Het Ruim biedt je bezoekers de magie van de NDSM-werf en een inkijkje in dit unieke project.

> Bekijk hier alle circulaire event- en vergaderlocaties

Mirjam Kuggeleijn, Locaties met Meerwaarde(n)