Of het nu gaat om duurzaam inkopen of gezondheid, om milieu of dierenwelzijn, ook in de agribusiness gebeurt veel op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen loont, voor bedrijf, mens, dier, milieu en maatschappij. Het integreren van deze vorm van ondernemen in bedrijfsprocessen en productontwikkeling zorgt voor een betere binding met klanten, investeerders en werknemers en draagt bij aan de reputatie én het concurrentievermogen van het bedrijfsleven.

MVO Nederland is de kennis- en netwerkorganisatie die ondernemers activeert om concreet met MVO aan de slag te gaan. MVO vertegenwoordigt meer dan 100.000 ondernemers (zie www.mvonederland.nl). MVO Nederland heeft een uitgebreid programma om ondernemers te ondersteunen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn er presentaties en workshops, een digitaal informatieplatform en in het najaar een evenement over MVO in de agribusiness.

MVO roept ondernemers in de agribusiness op ervaringen op het gebied van MVO te delen. Contactpersoon is Gerard Teuling, sectormanager agribusiness bij MVO Nederland. (E-mail: g.teuling@mvonederland.nl.)