De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die winst maken door te investeren in duurzaam ondernemen. De Metaalunie wil hiermee metaalbedrijven onder de aandacht brengen die pro-actief en structureel investeren in duurzaam ondernemen en die meer doen dan de wetgeving van hen eist. Dit kan zijn voor een deel van de bedrijfsactiviteiten of voor het gehele ondernemingsbeleid. De duurzame activiteiten dragen bij aan het verbeteren van de winstgevendheid.

Een deskundige jury beslist wie winnaar wordt van de Metaalunie ECO-Economy Award. Voorzitter van de jury is Hans Alders, voorzitter van EnergieNed en voormalig minister van VROM.

Tien bedrijven krijgen advies van Stichting Adviescentrum Metaal en PKM
De jury selecteert uit de inzendingen tien bedrijven, waarna deze bezocht en beoordeeld worden door een adviseur van Stichting Adviescentrum Metaal en PKM (Productiviteit, Kwaliteit, Metaalmanagement). Vervolgens worden de beste drie bedrijven genomineerd voor de Metaalunie ECO-Economy Award. Die bedrijven krijgen de gelegenheid zich op 22 april 2009 in Nieuwegein tijdens een openbare bijeenkomst te presenteren.

Na de presentaties van de 3 genomineerden, maakt de jury de winnaar bekend en wordt de Metaalunie ECO-Economy Award uitgereikt. Naast de erkenning door de Award en de publiciteit rondom de verkiezing, ontvangt de winnende ondernemer een bedrag van 5000 euro.

Metaalunieleden die willen meedingen naar de Metaalunie ECO-Economy Award kunnen zich aanmelden met de inschrijvingskaart uit de folder, aan te vragen bij Natascha Linders van de Metaalunie, telefoon (030) 605 33 44 of via de agenda op de Metaalunie Ledenportal. Deelname staat open voor alle ruim 13.000 leden van de Metaalunie. De inzendtermijn sluit op donderdag 18 december 2008. Voor overige informatie: Gerard Wyfker, beleidssecretaris Milieu & Energie, e-mail wyfker@metaalunie.nl of telefoon (030) 605 33 44.