McDonald’s en Nuon/Vattenfall nemen eerste snellaadpunt voor elektrische auto’s in gebruik

Het eerste snellaadpunt van McDonald’s en Nuon/Vattenfall is in gebruik genomen bij McDonald’s restaurant Osdorp Drive. Het betreft de eerste van 168 snelladers die de komende drie jaar geplaatst worden op alle locaties met een McDrive. Binnen een half uur kunnen elektrische rijders hun auto opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens.

Elektrische rijders in omgeving Amsterdam zijn binnen een half uur weer op weg. Even genieten van een ontbijtje, een kop koffie en wat e-mail wegwerken, én weer op pad. Het beste van twee werelden: het gemak, de services en bereikbaarheid van McDonald’s, verenigd met de 50 kW snelladers van Nuon/Vattenfall. Expertise en schaalgrootte komen zo mooi samen, om in de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland te kunnen voorzien. Binnen drie jaar zal op alle McDonald’s locaties met een McDrive tenminste één snellaadpunt met twee laadpunten staan. McDonald’s zet hiermee een belangrijke stap, passend bij haar doelstellingen om alle restaurants duurzamer te maken.

Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s, is blij met deze mijlpaal: “We zijn heel blij dat we met het eerste snellaadpunt bij McDonald’s in Amsterdam Osdorp Drive de belofte van september kunnen invullen. We gaan hier samen met Nuon/Vattenfall van leren, en werken hard aan de uitbreiding om ruim 160 restaurants van snelladers te voorzien. De snellaadpalen draaien op volledig groene energie, en zorgen dat onze gasten na een bezoekje aan het restaurant, binnen 30 minuten volwaardig laden hun reis weer kunnen vervolgen.”

Pieter van Ommeren, directeur E-mobility bij Nuon/Vattenfall vult aan: “Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven, thuis, op het werk én onderweg. Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s, maar om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg. De snelladers die Nuon/Vattenfall vandaag en de komende jaren bij McDonald’s installeert dragen in hoge mate bij aan een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer en stimuleren hopelijk nog meer mensen om over te stappen op elektrisch rijden.”

Share Button