Valentijnsdag: nog altijd een mijlpaal in het jaar voor ondernemers waarop veel consumenten een cadeau voor hun partner kopen. Als we dan toch toegeven aan Valentijn, dan shoppen we wel bij lokale ondernemers met duurzame en originele producten. Shopify geeft zes cadeautips van duurzame ondernemers.

“Ons onderzoek rondom Black Friday en Cyber Monday liet al zien dat consumenten graag winkelen bij lokale webshops en onafhankelijke merken”, vertelt Mel van Lieshout, countrymanager bij Shopify. “Onze verwachting is dat deze ontwikkeling zich nu voortzet bij een dag als Valentijnsdag. Daarnaast groeit onder consumenten het bewustzijn rondom het milieu ook nog steeds, waardoor veel mensen hun geliefden op een duurzame manier willen verrassen en verwennen. Deze tips helpen hierbij.”

Verras je partner met een leuk en duurzaam alternatief voor koffie. De capsules van I.AM.CAPS, een Shopify-merchant, zijn speciaal gemaakt voor in je Nespresso-machine. Er zijn vijf verschillende smaken om uit te kiezen: rode biet, matcha, kurkuma, gember en chai. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en bevatten geen additieven. I.AM.CAPS werkt met composteerbare cups en de capsules zijn volledig plantaardig, zodat ze binnen 14 dagen oplossen in je groene container.

Wil je ervoor zorgen dat je lief je altijd bij de hand heeft? Denk dan eens aan de phone cords van Shopify-merchant Ateljé. Naast het feit dat de telefoonhoesjes biologisch afbreekbaar zijn, bestaan de koorden volledig uit gerecycled nylon. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook een leuke upgrade voor de outfit van je partner.

Ga je toch voor de klassieke bos bloemen als Valentijnscadeau? Kijk dan eens naar een boeket van droogbloemen. Alle droogboeketten van Loviy worden met de hand gemaakt door eigen stylisten, waarbij kwaliteit voorop staat. Via hun Shopify website geven ze de verschillende boeketten weer, waardoor er altijd iets tussen zit wat je aanspreekt. De droogbloemen gaan gemiddeld een jaar mee en zijn dus een stuk duurzamer dan een normale bos bloemen!

Wanneer je je partner blij wilt maken met een nieuwe outfit voor een romantische date, ben je hiervoor bij Kuyichi aan het goede adres. Kuyichi is een duurzaam denim-merk, heeft geen seizoensgerelateerde collecties en houdt geen sale. Kuyichi heeft een ruim assortiment met biologische denim, voor zowel mannen als vrouwen, maar ook andere toffe duurzame kleding. Bang om de verkeerde maat te kiezen? Dan doet een cadeaubon het ook altijd goed.

Heb je de zomer al in je bol en wil je ervoor zorgen dat je partner zich goed kan vertonen in het zonnetje? Kies dan voor de modieuze en duurzame zonnebrillen van Shopify-merchant Dick Moby. Zij maken hun schitterende zonnebrillen namelijk van biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Op die manier kun je dus duurzaam gestyled de deur uit!

Lijkt het je leuk om eens écht met je lover in gesprek te gaan en herinneringen op te halen? Check dan de webshop van Shopify-merchant Vertellis. Op de kaarten van Vertellis vind je grappige, diepe of romantische vragen en opdrachten. Perfect voor jullie date night. Geen valentijn dit jaar? Bekijk dan de vrienden- of familiekaarten. Het is nog duurzaam ook, want de kaartjes van de relatie-editie zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en is afkomstig van een boerderij uit Scandinavië. Ook stoten ze 25% minder CO2 uit, doordat enkele producten per trein worden vervoerd.