Er worden op 24 november zo’n 700 bezoekers verwacht op het 11de Nationaal Sustainability Congres. De gemeente Utrecht is dit keer de gastheer. De onlangs gepromoveerde Ben Tiggelaar zal zijn visie geven op het centrale thema van het congres: leiderschap. Daarna volgt het “Trouw Duurzame 100” debat. Daarnaan nemen toppers uit de nieuwe editie van de Trouw Duurzame 100 deel, een ranking van de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid, onder wie Herman Wijffels en Wubbo Ockels. Wat is hun visie over de voortgang van Nederland naar duurzame ontwikkeling en wat kunnen zij hieraan bijdragen?

De praktijk komt uitgebreid aan de orde in maar liefst 12 themasessies. Deze worden ingevuld door de partners van het congres waaronder diverse bedrijven en overheden.

In de middag staat onder meer een debat geprogrammeerd over leiderschap en duurzaamheid. Hieraan nemen deel: Wouter de Jong (gedeputeerde Milieu van Provincie Utrecht), Carin ten Hage (duurzaamheidsmanager TNT ), Meiny Prins (algemeen directeur Priva, zakenvrouw van het jaar 2009) en Klaas van Egmond (hoogleraar milieukunde Universiteit Utrecht en voormalig directeur Milieu- en Natuurplanbureau).

De rode draad van het congres is dat de markt duurzaamheid volop oppakt, onafhankelijk van het regeringsbeleid. We zijn in Nederland daardoor al een eind op weg. Nu komt het er echter op aan dat we de echte fundamentelere issues ook durven aan te pakken om in duurzame ontwikkeling te versnellen. Hierbij is leiderschap essentieel en kunnen personen die als leider worden gezien, een flinke rol spelen.

Noviteiten
Er is ook een “Sustainability Fair” op het congres met tal van stands en noviteiten waaronder een energieloze ijsbaan en het eerste concept voor de “Factory of the future”: een duurzame fabriek op basis van het cradle-to-cradle concept.

Ook zal Dutch Green Building Council (DGBC) tijdens het congres het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat uitreiken voor een woningbouwproject. Dit is een keurmerk dat de duurzaamheidprestatie van nieuwe gebouwen bepaalt. Ook zal het boekje “52 simpele manieren om de wereld te veranderen vanaf je werkplek” worden gepresenteerd. Dit boekje is de vierde uitgave in de succesvolle reeks 52xvan Uitgever Dif Books Rotterdam (onderdeel van Brighter World) in samenwerking met de Adviesgroep duurzaam ondernemen van DHV.

Nadere informatie:

Folkert van der Molen, DHV
033 4682744
www.sustainability-congres.nl