Het digitale boekje met leuke animaties en geluiden ‘Wat eten zij vandaag?’ biedt de jeugd tot en met de eerste klas van het voortgezet onderwijs op een leuke en eigentijdse manier informatie over wat dieren eten en hoe veilig diervoer wordt gemaakt. Doel van deze site ‘Voor kinderen’ is jongeren op een speelse wijze te informeren over de diervoederbranche. Kinderen vragen nogal eens: ‘Wat eten wij vandaag? ‘ Daarop is met de titel van de site ingespeeld met de wedervraag: ‘Wat eten zij vandaag? ‘

Voedselveiligheid
Directeur Ad Hectors van Cehave Landbouwbelang Voeders: ‘Uit verschillende onderzoeken blijkt steeds weer dat de jeugd – maar ook veel volwassenen – volstrekt niet weten wat er op een boerderij gebeurt. Erger nog; een groot aantal kinderen weet niet eens dat het dagelijkse eitje bij het ontbijt, het stukje vlees, de boter, kaas en eieren met de grootste zorg geproduceerd worden door de dieren op de boerderij. Samen met onze boeren spelen wij als diervoederproducent in dat productieproces een belangrijke rol. Wij leveren immers het voer dat de basis vormt voor een gezonde productie. Met het boekje willen we laten zien dat ook wij heel veel zorg besteden aan onze producten en daarmee een bijdrage leveren aan de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel’.

‘Voor kinderen’
Het idee om de site te maken is ontstaan door het grote aantal vragen dat bij de afdeling PR & Communicatie van Cehave Landbouwbelang Voeders binnenkomt van burgers, maar vooral van kinderen over dieren en diervoeders. De site ‘Wat eten zij vandaag?’ geeft antwoord op veel van die vragen en kan prima gebruikt worden voor het houden van spreekbeurten of het maken van werkstukken.