NewMotion, de toonaangevende Europese leverancier van slimme laadoplossingen en onderdeel van Shell, is door leasemaatschappij LeasePlan geselecteerd als voorkeursleverancier van EV-laadpunten voor Europa. De samenwerking met LeasePlan is een belangrijke stap voor NewMotion in het ondersteunen van de wereldwijde ambitie om in 2025 meer dan een half miljoen laadpunten te exploiteren voor bedrijven, wagenparken, op retaillocaties en bij klanten thuis. In het kader van de overeenkomst gaat NewMotion LeasePlan-klanten voorzien van EV-laadoplossingen voor thuis, op het werk en onderweg.

Wereldwijd vloot klaarmaken voor de toekomst

LeasePlan heeft ongeveer 1,9 miljoen voertuigen in beheer in meer dan 30 landen. Als mede-oprichter van de EV100 is LeasePlan toonaangevend in de overgang naar emissievrije mobiliteit en heeft het zichzelf het ambitieuze doel gesteld om in 2030 een CO2-neutrale vloot te realiseren. Hiermee wil LeasePlan bijdragen aan de afspraken binnen het Akkoord van Parijs. NewMotion ondersteunt LeasePlan met de installatie van laadpunten, backofficetechnologie voor het aansturen van de laadpunten en een laadpas voor toegang tot publieke laadpunten.

Toegankelijk en betaalbaar laden

Eerder dit jaar bereikte NewMotion de mijlpaal van 200.000 laadpunten in 35 Europese landen, een verdubbeling van het aantal laadpunten in het publieke laadnetwerk in slechts twee jaar tijd. Door de samenwerking met NewMotion krijgen LeasePlan-klanten nu toegang tot een van de grootste laadnetwerken in Europa, waardoor ze onderweg zorgeloos kunnen laden bij honderden – en in de nabije toekomst zelfs bij duizenden – ultrasnelladers bij Shell-tankstations en locaties met bestemmingslaadstations in heel Europa.

LeasePlan-klanten gaan ook profiteren van toegang tot online tools die real-time informatie geven over beschikbaarheid en de laadsnelheden van publieke laadpunten. Alle oplossingen kunnen worden afgestemd op de klantbehoeften en als extra bonus krijgen leaserijders automatisch de volledige kosten vergoed van alle laadsessies met NewMotion. Dit helpt de totale kosten van EV-bezit te verlagen en hiermee toegankelijker te maken. Voor het laden onderweg krijgen EV-rijders de LeasePlan laadpas en app van NewMotion, waarmee kunnen laden bij publieke laadpunten in meer dan 35 Europese landen.

Melanie Lane, CEO van NewMotion: “We zijn zeer verheugd om LeasePlan, een van Europa’s grootste leasebedrijven, te kunnen ondersteunen bij het opschalen van hun e-mobiliteit inspanningen. De afgelopen tien jaar hebben we gezien dat steeds meer mensen overstappen op EV’s, en dat er ook steeds meer belangstelling is van bedrijven om dit te faciliteren. Om de overgang voor zowel bedrijven als hun werknemers naadloos te laten verlopen, hebben bedrijven een slim laadecosysteem nodig dat hen helpt bij het monitoren en controleren van hun laadactiviteiten. We zijn er trots op dat we LeasePlan kunnen ondersteunen bij het behalen van haar emissievrije doelstelling voor haar wagenpark in 2030.”

Onderdeel van het grootste laadnetwerk van Europa

In de eerste fase van de uitrol zullen LeasePlan-klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden gebruik kunnen maken van de laadtechnologie van NewMotion, waarna een uitrol in andere Europese markten zal plaatsvinden. De samenwerking met LeasePlan is een belangrijke stap voor NewMotion in het ondersteunen van de wereldwijde ambitie om in 2025 meer dan een half miljoen laadpunten te exploiteren voor bedrijven, wagenparken, op retaillocaties en bij klanten thuis.