Lavital introduceert circulair Oermatras als bodemverbeteraar

Bron
Lavital

Een matras dat in zijn geheel tot bodemverbeteraar gemaakt kan worden, dat is pas een natuurlijk en circulair matras: het Oermatras van Lavital. Slapen op het Oermatras is slapen zoals ons lichaam gewend is, en vooral hard nodig heeft om op te laden voor een nieuwe dag vol uitdagingen van buitenaf. Een matras dat niet alleen uit de natuur wordt gehaald, maar ook veilig weer terug te geven is.

Vanuit de natuur weer terug naar de natuur

Het Oermatras is een natuurlijk matras dat volledig en alleen bestaat uit natuurvezels. Een kern van kokoshaar en zeegras geeft veerkracht en stabiliteit. Bovendien zorgt het hoge jodiumgehalte dat van nature in zeegras voorkomt, voor een antibacteriële en hygiënische omgeving waarin huisstofmijt en bacteriën niet kunnen overleven. Door de kern te omringen met paardenhaar en wol krijgt het Oermatras extra comfort en een optimale lucht- en temperatuurregulatie. Met de inhoud van ons Oermatras leveren wij als producent, en daarmee de consument ook, geen vervuilende maar juist een waardevolle bijdrage aan een duurzame en circulaire samenleving. De vezels zijn letterlijk terug te geven aan de aarde. Het zijn bodemverbeteraars en dus weer voeding voor een volgende levensfase.

Slaap plasticvrij: natuurlijk en circulair

Tegenwoordig is het gros van de matrassen gevuld met synthetische materialen als (traag)schuim, polyether en latex. Frans Segers, oprichter en eigenaar Lavital, is ervan overtuigd dat slapen op plastic niet alleen ongezond is, maar vooral het meest tegennatuurlijke is waar je je lichaam aan kan blootstellen. De productie en opruiming ervan put de aarde uit, beschadigt haar en het liggen erop verstoort ons natuurlijke systeem; vocht, schimmels en bacteriën die op hun beurt een nadelige invloed op onze gezondheid hebben. Een natuurzuiver matras is daarentegen volledig afbreekbaar, het levert zelfs een waardevolle bijdrage aan de circulaire samenleving. “Wij gebruiken de basale kennis van duizenden jaren terug. We staan voor eenvoud, eerlijkheid en duurzaamheid”, aldus Segers.

Je lichaam is een natuurproduct

De natuurvezels uit het Oermatras zijn in perfecte harmonie met ons lichaam. Ons lichaam is namelijk ook een product van de natuur en werkt daarom moeiteloos samen met de natuurlijke materialen uit het matras. Terwijl je lichaam s’nachts vecht tegen de onnatuurlijke materialen en stoffen die verwerkt zijn in synthetische matrassen, geeft een matras van natuurvezels je lichaam de ondersteuning en het herstellend vermogen die het nodig heeft. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van een optimale nachtrust en de volgende ochtend vitaal aan een nieuwe dag beginnen.
Share Button