Na 43 jaar gaat de Landelijke India Werkgroep verder onder de naam Arisa. Met een nieuwe naam, nieuw kantoor en een nieuwe website blijft de organisatie zich onverminderd inzetten voor de verdediging van mensenrechten in de regio Zuid-Azië. 

Waarom een nieuwe naam?

De focus van Arisa verschuift van India naar Zuid-Azië. De politiek-economische relaties van India met landen in de regio zijn belangrijker geworden. Daarnaast zijn de thema’s niet beperkt tot India maar ook zeer relevant voor ander Zuid-Aziatische landen. Discriminatie van Dalits komt in heel Zuid-Azië voor en arbeidsrechtenschendingen in de kleding- en textielindustrie zijn een regionaal probleem.

Een nieuwe naam, nieuw kantoor en een nieuwe website zorgen vanaf vandaag dus voor een frisse start. Door beter digitaal verkeer en een grotere online vindbaarheid wordt het makkelijker om misstanden in de regio te delen en aan te pakken.

Toelichting op de naam Arisa

Onder het toeziend oog van…

Arisa ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de verdediging van mensenrechten in Zuid-Azië. Dit doet de organisatie voor de gemarginaliseerden die ze in het veld ontmoeten. Boegbeeld voor deze verschillende gemarginaliseerden is de kasteloze vrouw, Harisah, die werkt onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Elke dag zetten Arisa zich in voor mensen zoals zij.

Zij geeft ons een naam.

Arisa komt van Harisah, een naam die ‘hoeder’ of ‘beschermer’ betekent. Met haar in gedachten, onder haar toeziend oog, zet de organisatie zich samen met onze partners in voor de bescherming van mensenrechten.