Thuiswerken is anno 2020 plotseling de norm. Iedereen creëert een eigen werkplek in huis: aan de keukentafel of videobellen vanaf een bureau in een kinderkamer, herkenbaar? Zwartwoud lanceert de Z-2-Home: de ergonomische thuiswerkoplossing die volledig circulair is mede dankzij de DSM-Niaga panelen.

Een duurzame en gezonde woon- en werkomgeving

Het verhuizen van de werkplek naar huis boort een geheel nieuw hoofdstuk aan binnen de facilitaire wereld. Hoe zorgen bedrijven ervoor dat medewerkers gezond kunnen blijven werken en wonen? De vraag naar ergonomische en gezonde thuiswerkplekken is anno 2020 actueler dan ooit. Net als de vraag naar circulaire materialen. Zwartwoud introduceert de Z-2-Home: de eerste 100% circulaire thuiswerkplek; ergonomisch en compact.

Z-2-Home: ergonomisch verantwoord

Z-2-Home is een bureaumeubel met een hoogte instelbaar blad voor een passende ergonomische werkhouding voor iedere lichaamslengte tussen 1.65 en 2.05 meter. Ingeklapt neemt het meubel 30 tot 50 centimeter ruimte in beslag vanaf de muur, uitgeklapt verandert het in een ARBO verantwoorde werkplek op maat.

De Z-2-HOME kent bij lancering 2 typen:

  • Wandmeubel Z-2-WALL wordt aan de wand gemonteerd en neemt na inklappen slechts circa 30 centimeter ruimte in beslag vanaf de muur.
  • Z-2-BASE voegt zich naar de designwensen van haar huisbaas: op het paneel wordt een print naar keuze gedrukt, of vormt een whiteboard voor presentatie-doeleinden.

Binnen enkele seconden wordt ieder model ingeklapt. De Z-2-Home is beschikbaar in diverse kleurtypen, allen opgebouwd uit circulair materiaal.

Circulaire panelen met Niaga® label

Zwartwoud is een frontrunner partner van DSM-Niaga. De DSM-Niaga panelen zijn een belangrijke schakel in het circulaire ontwerp van Z-2-Home. De panelen zijn gemaakt van cellulose restmaterialen die met de Niaga® technologie op omkeerbare wijze met elkaar verbonden worden. Door de toevoeging van DSM-Niaga’s lijm die werkt als een schroef, ontstaan er gerecyclede en hoogwaardig recyclebare alternatieven voor MDF, spaanplaat en multiplex. Deze oplossing is vrij van formaldehyde en zogenaamde vluchtige organische stoffen (VOS). Hiermee zijn ze gezonder voor mens en planeet en daarmee ook voor de luchtkwaliteit in huis. Door het Niaga® label te scannen wordt zichtbaar met welke materialen geproduceerd zijn en hoe ze gerecycled kunnen worden.

Voor Zwartwoud past het perfect binnen de trend die zij al langer bedienden: de toenemende vraag vanuit de markt naar circulaire en duurzame materialen. Niet voor niets luidt het credo van Zwartwoud ‘Een meubel is een tijdelijke functionele vorm van waardevolle grondstoffen’.