Lancering bijzonder klimaatboek: Lef en moed

Op 24 april wordt het boek Lef en moed – voor een klimaat van hoop en aanpakken van Frits Verhoef gepresenteerd. De titel is ontleend aan een van de nummers van de band De Dijk, die bovendien toestemming gaf om diverse van hun songteksten in het boek op te nemen. Bij deze presentatie zullen – naast de auteur zelf – diverse sprekers elk vanuit hun werkterrein over Lef en moed vertellen: Annemarie van Doorn (directeur Dutch Green Building Council); Peter Molengraaf (ondernemer, oud CEO van Alliander), en Mark van Baal (oprichter van Follow This).

Het boek Lef en moed geeft een helder beeld van onze collectieve verslaving aan fossiele brandstoffen. Niet alleen met een schat aan informatie, maar ook via originele invalshoeken. Want had u zelf bijvoorbeeld al eens uitgerekend hoeveel uur Arjen Robben moet voetballen om evenveel energie te verbruiken als een reiziger er achteloos doorheen jaagt op een vlucht naar Ibiza? Verhoef wel; om de lezer ook gevoel te laten krijgen bij dit onderwerp. (Het antwoord, overigens: 140.000 wedstrijden.)

Verhoef (Technische Natuurkunde, Delft) deelt met de lezer zijn persoonlijke ervaringen en waarnemingen in de energiewereld en zijn zorgen over de razendsnelle opwarming van de aarde. Hij doet dit aan de hand van zijn eigen verhaal: dat van een pionier in de wereld van duurzame energie, nadat hij jaren terug radicaal een punt zette achter een carrière in de telecommunicatie en het bankwezen. De muziek van De Dijk hielp hem destijds bij die gewaagde stap, de teksten van De Dijk zetten ook dit verhaal op verrassende wijze kracht bij.

Lef en moed maakt wakker, maar geeft bovenal inspiratie tot actie en hoop dat we de ontwikkelingen met vereende krachten toch tot een goed einde kunnen brengen.

Bestel het boek online

Share Button