Lamb Weston / Meijer opende op 10 november 2016 haar nieuwe productielijn in Bergen op Zoom in aanwezigheid van medewerkers, toeleveranciers, de burgemeester en de Commissaris van de Koning. Daarnaast is de huidige productielijn volledig gerenoveerd. Hiermee speelt het bedrijf in op de wereldwijd toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en wordt de service aan klanten verder verbeterd. Met deze investering van 120 miljoen euro bewijst Lamb Weston / Meijer dat Bergen op Zoom een ideale basis is voor zowel de aanvoer en verwerking van aardappelen als de distributie van diepgevroren aardappelproducten. Met de uitbreiding van de fabriek creëert Lamb Weston / Meijer meer dan 60 nieuwe banen.

Wim van de Donk, Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant: “We zijn trots op het feit dat Lamb Weston / Meijer kiest om te investeren in onze provincie en hiermee de werkgelegenheid in de regio Bergen op Zoom stimuleert.”

De volledige renovatie van de bestaande productielijn en de uitbreiding van de nieuwe lijn maken het mogelijk om aan de groeiende behoefte naar bestaande en nieuwe diepgevroren aardappelproducten te voldoen. De nieuwe productielijn bevat innovaties op het gebied van snijden, optisch sorteren, bakken, invriezen en nutsvoorzieningen, die allemaal bijdragen aan de ambitie om nog duurzamer en efficiënter te produceren. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstelling van Lamb Weston / Meijer die verder gaat dan alleen maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar zich toelegt op gezamenlijke waarde te creëren.

De bouw en samenwerking met alle betrokken partijen is voorspoedig verlopen, zodat de gehele uitbreiding slechts anderhalf jaar in beslag nam, terwijl de bestaande productielijn gewoon kon doorproduceren.

Bert Jan Maris, manager van de fabriek te Bergen op Zoom: “De uitbreiding en renovatie van onze fabriek past in onze duurzaamheidsstrategie; minder water, minder energie, minder emissies en minder reststromen: we gebruiken de aardappel zo optimaal mogelijk”.

Met de uitbreiding van de fabriek in Bergen op Zoom kan Lamb Weston / Meijer nog moderner en efficiënter diepgevroren aardappelspecialiteiten produceren. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen richtten Lamb Weston / Meijer en Belaya Dacha eerder dit jaar al een Joint Venture op om een fritesfabriek in Lipetsk (Rusland) te bouwen. Deze nieuwe fabriek zal begin 2018 operationeel zijn.

Bas Alblas, CEO Lamb Weston / Meijer: “De in juni opgerichte Joint Venture met Belaya Dacha, en zeker ook deze nieuwe productielijn in Bergen op Zoom zijn tekenend voor onze ambitie om op een duurzame manier te voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar hoogwaardige aardappelproducten”.

Door deze investering in Bergen op Zoom versterkt Lamb Weston / Meijer haar leidende positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten. Ook biedt deze uitbreiding meer ruimte voor productinnovaties en wordt de service aan klanten verder verbeterd.

Fotobijschrift: Een feestelijke toost op de opening. V.l.n.r. B.J. Maris (LW/M), W. van de Donk (CvdK), F.A. Petter (Burgemeester BoZ), B. Alblas (LW/M) en J. Blair (LW/M)