Kwartetspel van Oerlemans Packaging Groep geeft inzicht in de duurzaamheidsthema’s van de kunststoffenindustrie

Hoe betrek je personeelsleden en relaties in het debat rondom duurzaam verpakken? Gamification! Het delen van informatie doet Oerlemans Packaging graag op een innovatieve en interactieve manier. Daarom heeft het bedrijf een kwartetspel ontworpen. Dit kwartetspel geeft inzicht in de duurzaamheidsthema’s van de kunststoffenindustrie.

Waarom?

Er wordt ontzettend veel geïnvesteerd in de kunststoffenindustrie om te verduurzamen. Niet iedereen weet wat er allemaal voor -en achter de schermen gebeurt.
Zo vind je in dit kwartetspel de achtergrond van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het Nederlandse Plastic Pact. Tevens is van elke “R” van het Rethink initiatief een serie te vinden. Er wordt uitleg gegeven over termen als biobased, bioafbreekbaar plastic en CO2-reductie. De voordelen van kunststof worden beschreven en het nut van verpakken. Ook onderwerpen als soorten plastic folie komen aan bod. Dit kwartet neemt je mee in de wereld van kunststoffen en schept een hoop duidelijkheid.

Leuk en leerzaam

Dit kwartet is niet alleen leuk om te spelen, maar ook leerzaam! Plastics zijn te waardevol om weg te gooien. Help jij mee om onze Sustainable Development Goals te halen?

Rob Verhagen, Sustainability Director: “Ik ben ontzettend trots dat we dit mogen delen met collega’s en klanten. De eerste reacties zijn ontzettend positief! Mag ik van jou van Redesign, de kaart circulair ontwerp?”

Share Button