KPN heeft vandaag zijn geïntegreerd jaarverslag 2015 gepubliceerd. In het voorwoord kijkt voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO Eelco Blok terug op een jaar waarin KPN goede operationele, financiële en strategische voortgang heeft geboekt.

De klanttevredenheid is opnieuw substantieel toegenomen, ondersteund door investeringen in KPN’s toonaangevende netwerken en innovatieve diensten. Dankzij de sterke commerciële resultaten in de Consumentenmarkt en gedisciplineerde focus op kosten heeft KPN verbeterde financiële prestaties geleverd in 2015. Daarnaast heeft KPN een deel van zijn belang in Telefónica Deutschland verkocht. Samen met de verkoop van BASE Company, welke in 2015 werd aangekondigd en 2 weken geleden is afgerond, heeft dit geresulteerd in een versterking van het financiële profiel en een aantrekkelijke uitkering aan aandeelhouders.

De inspanningen van KPN op het gebied van duurzaamheid zijn opnieuw erkend met noteringen in de wereldranglijsten van de Dow Jones Sustainability Index en het CDP (Carbon Disclosure Project). Verder is KPN al in 2015 klimaatneutraal geworden, vijf jaar eerder dan gepland.

Het verslag van 2015 kent een nieuw concept; het gaat over feiten en cijfers, maar bovendien ook over 100 verschillende mensen. Over hun plannen, dromen en ambitie. Al deze 100 mensen hebben één ding gemeen: ze gebruiken dagelijks de diensten en netwerken van KPN. Zij zijn de inspiratie voor alle plannen van KPN en staan daarom centraal in dit geïntegreerde jaarverslag. Hun verschillende verhalen zijn te zien opwww.kpn.com/jaarverslag.

De agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (“AvA”) van KPN is vanaf 2 maart 2016 beschikbaar op de website. De AvA vindt plaats op woensdag 13 april 2016 in Den Haag.

De in Nederland geïmplementeerde Wijzigingsrichtlijn Transparantie (artikel 5:25a van de Wet op het financieel toezicht) verplicht alle uitgevende instellingen van effecten die zijn toegelaten tot de handel op een gereglementeerde markt hun lidstaat van herkomst bekend te maken. Als een effecten uitgevende instelling gevestigd in Nederland, met aandelen toegelaten tot de handel op Euronext Amsterdam, maakt Koninklijke KPN N.V. hierbij bekend dat zijn lidstaat van herkomst Nederland is.

Royal HaskoningDHV Strategie en Management Consultants was wederom als adviseur bij het verslag betrokken.

Naar het jaarverslag