Het Koninklijk Paar bracht deze week een streekbezoek aan Deventer, Raalte en Olst-Wijhe, drie gemeenten in het zuidelijk deel van Salland (Overijssel). Na de stadswandeling bezocht het Koninklijk Paar de Auping fabriek, samen met Commissaris van de Koning van Overijssel, de heer Andries Heidema en met de heer Ron König, burgemeester van Deventer. Het bezoek stond in het teken van duurzame productie. Jaarlijks worden in Nederland 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Door innovatie, verduurzaming en hergebruik van materialen levert ons bedrijf samen met partners een bijdrage aan vermindering van het matrassenafvalprobleem.

Auping bracht vorig jaar als eerste fabrikant ter wereld een volledig circulair matras op de markt. Het Koninklijk Paar ging in gesprek met algemeen directeur Jan-Joost Bosman en Auping onderzoeker Geert Doorlag over de inspanningen rondom innovatie en verduurzaming. Om de circulaire transitie te realiseren en uitdagingen te overwinnen is samenwerken heel belangrijk. Daarom sloten Job Dröge namens Innofa en Chantal Jörissen namens Covestro-Niaga aan als partners binnen de keten van Auping.

Aansluitend kreeg het Koninklijk Paar een korte rondleiding. In het naaiatelier lieten Martijn van Haaf, directeur Operations, en collega’s zien hoe circulaire matrassen worden gemaakt.

Foto credits: © RVD en Vincent Jannink.