Klépierre, Europees marktleider op het gebied van winkelcentra (in Nederland o.a. Hoog Catharijne Utrecht en de Markthal en Alexandrium in Rotterdam.), heeft een nieuw ambitieus plan opgesteld om doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen aan te toetsen: Act4Good. Met deze plannen wil Klépierre zich in 2030 profileren als de meest duurzame winkelgebiedontwikkelaar van Europa.

De vier pijlers waarop de strategie van Act4Good is gebaseerd:

  1. In actie voor het klimaat – door in 2030 een zero emissie bedrijfsvoering te realiseren
  2. Een actief beleid dat er op gericht is om gemeenschappen en regio’s rondom de winkelcentra ondersteuning en bescherming te bieden.
  3. Ondersteuning bieden bij (persoonlijke) ontwikkeling van personeel, bedrijfspartners en bezoekers .
  4. Het promoten en ondersteunen van een duurzame levensstijl voor de bezoekers van de winkelcentra, maar ook de retailers, het personeel en de gemeenschappen rond de winkelcentra.

CEO Jean-Marc Jestin:  “Marktleider zijn betekent dat we een voorbeeldfunctie hebben. Wij moeten daarom de ambities van ons bedrijf durven uit te dagen; de ecologische voetafdruk verkleinen en de impact op de wereld om ons heen vergroten. Vanuit onze sterke centrale positie willen we ook dat al onze stakeholders zich bij ons kunnen aansluiten. Deze ambitie was de leidraad voor onze MVO-strategie, die we ontwikkelden in nauwe samenwerking met een wetenschappelijk comité van negen experts, met unieke en veeleisende uitgangspunten.”

Lees meer

Foto: Hoog Catharijne Utrecht