Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen

Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar bezoekers wil bieden. Een icoon in de vorm van een groene wereldbol, in de rechterhoek van een productafbeelding, wijst op een duurzaam geproduceerd kledingstuk.

Kleding, dat goed voelt

Kledingkopen.nl is de eerste prijsvergelijkingssite voor kleding, die hierin onderscheid maakt. Door duurzame kleding te oormerken kan de bezoeker nog sneller en bewust kiezen.”Een behoorlijk uitzoekwerk, maar zeker de moeite waard. Wij willen het onze bezoekers makkelijker maken bij de keuze voor een kledingstuk. Kies je voor een kledingstuk dat goed voelt in de portemonnee of voor een kledingstuk dat gedurende het dragen goed voelt, omdat het eerlijk en milieubewust is gemaakt. Beide opties zijn mogelijk”, aldus Stefan Heeger eigenaar van Kledingkopen.nl.

‘Fout’

De kledingindustrie is de laatste tijd negatief in het nieuws vanwege ‘foute’ kleding. Vele producenten lappen de arbeidsomstandigheden, waaronder kleding wordt gemaakt, aan hun laars. Lage lonen, onveilige en onhygiënische werkplekken, discriminatie, kinderarbeid etc. Ook het milieu en klimaat zijn vaak ondergeschoven kindjes tijdens dit proces. Consumenten zijn bereid om eerlijk geproduceerde kleding te kopen, maar tasten vaak in het duister op verzamelsites voor kleding. Vele merken hebben hun eigen productieproces. Voor de consument is het dan lastig na te gaan of zij een groen beleid voeren.

Onderzoek

Kledingkopen.nl doet onderzoek naar deze kledingmerken en let hierbij op in hoeverre merken het milieu en het arbeidsklimaat in acht nemen tijdens het productieproces. Zo moet – om het label duurzame kleding te verdienen – voldoende garantie bestaan m.b.t. leefbare lonen, veilige en hygiënische werkplekken. Ook ligt de focus op kinderarbeid en discriminatie en al of niet milieubewust produceren.
Het idee voor Kledingkopen.nl is ontstaan vanuit de behoefte om in één oogopslag te kunnen zien waar kleding tegen de laagste prijs online geshopt kan worden. De ervaring leert dat niets zo vervelend is om een net aangeschaft kledingstuk elders te vindentegen een lagere prijs. Op Kledingkopen.nl is het vanaf oktober 2016 mogelijk om naast prijsbewust ook verantwoord online te shoppen.

Share Button